Το Internet στις δημοσιες υπηρεσίες και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις.

bet photo

Το Διαδίκτυο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο για την αναζήτηση πληροφοριών. Όμως, πέρα από τις απλές πληροφορίες ψυχαγωγικού ή ενημερωτικού περιεχομένου, το Διαδίκτυο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για παροχή υπηρεσιών που αφορούν στο δημόσιο τομέα και τις δημόσιες υπηρεσίες.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι απαιτήσεις των πολιτών από τις υπηρεσίες σήμερα αυξάνονται συνεχώς και η αναζήτηση πληροφοριών καθώς και η διεκπεραίωση διαφόρων εργασιών έχει ως αποτέλεσμα το χάσιμο πολύτιμου χρόνου για τον εντοπισμό του υπεύθυνου φορέα αλλά και την εξαντλητική αναμονή στις ουρές.

Παράλληλα, το ποσοστό των πολιτών που εξοικειώνεται με το Διαδίκτυο ολοένα και αυξάνεται τα τελευταία χρόνια. Τα δύο αυτά γεγονότα ωθούν πολλούς από τους κυβερνητικούς φορείς στη διάθεση εφαρμογών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης μέσωδικτυακών τόπων (web-sites). Οι τόποι αυτοί αποσκοπούν στην ταχεία εξυπηρέτηση των πολιτών που απευθύνονται σε αυτούς.

Η παρουσίαση ορισμένων κυβερνητικών διαδικτυακών χώρων, με τους οποίους οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν ή να επικοινωνήσουν, προκειμένου να βρεθούν λύσεις για καθημερινά ζητήματα είναι βασική για την εξικείωση των πολιτών με τις νέες τεχνολογίες.

Ο πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να εξοικειωθεί με τη δομή και τον τρόπο λειτουργίας διάφορων δικτυακών τόπων, ώστε να μπορέσει μέσα από τη χρήση τους να κάνει πιο σύντομες τις συναλλαγές του με τους δημόσιους φορείς, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο και κόπο.

Η σύνδεση των ηλεκτρονικών υπολογιστών προέκυψε ως μια ανάγκη για την εκμετάλλευση των συστημάτων και πόρων από πολλούς χρήστες. Τα δίκτυα υπολογιστών ξεκίνησαν από δίκτυα μικρής κλίμακας που συνέδεαν υπολογιστές στον ίδιο χώρο και εξελίχθηκαν ως ένωση πολλών διαφορετικών δικτύων, το λεγόμενο διαδίκτυο. Ένα παράδειγμα δικτύου είναι η λειτουργία μιας επιχείρησης προσφοράς διαδικτύου ( Internet Cafe) όπου ο πελάτης μπορεί να επισκευθεί τον Stoiximan για μερικές στιγές διασκέδασης

Η ιστορία των δικτύων από τις αρχές τους μέχρι τις μέρες μας με ιδιαίτερη αναφορά στην ιστορία του διαδικτύου είναι σχετικά μικρή. Τα ασύρματα και τα ενσύρματα δίκτυα είναι σημαντικά για την μεταφορά του τεραστιου όγκου πληροφοριών. Η δομημένη καλωδίωση, δηλαδή ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να τοποθετηθεί ένα δίκτυο ώστε να είναι εύχρηστο, αποδοτικό και εύκολο στην συντήρηση και επέκταση του είναι το ενσήρματο δίκτυο.

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές με τις δυνατότητες που έχουν για γρήγορους υπολογισμούς έχουν κάνει αναγκαία την δικτύωση τους. Επιπλέον είναι ένα μέσο επικοινωνίας μεταξύ ατόμων στην σύγχρονη κοινωνία και ένα μέσο πρόσβασης στις πληροφορίες του internet. Οι παραπάνω ανάγκες οδήγησαν στην δημιουργία χώρων που παρέχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στο διαδίκτυο.

Αύρματα δίκτυα χρησιμοποιούνται σε μεγάλη κλίμακα πλέον διότι αυτά δίνουν την δυαντότητα να υπάρχει μεγάλη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένον χωρίς την χρήση καλωδίων που δεν είναι τοσο εύχρηστα στον τελικό χρήστη.

VIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

ΝΙΚΑΣ – ΜΑΤΖΟΥΚΗ Ο.Ε.
Tzimas Home Accessories
Ποδήλατο Γιαννούλη
ΕΠΙΠΛΑ ΑΦΟΙ ΤΑΣΣΟΥ