ΓΑΔΠ ΗΠΕΙΡΟΥ: Προσοχή απατεώνες ληστεύουν ηλικιωμένους

Με αφορμή το περιστατικό που αναφέρεται στο σημερινό δελτίο τύπου και αφορά τη δράση ατόμων, τα οποία προσποιούμενα τους πλανόδιους πωλητές επιδιώκουν την αφαίρεση χρημάτων και λοιπών αντικειμένων από σπίτια ειδικά ηλικιωμένων ατόμων, κρίνουμε σκόπιμο να προτείνουμε τις παρακάτω ειδικές συμβουλές προς τους συμπολίτες μας και ιδίως προς τους ηλικιωμένους:

- Μην ανοίγετε την πόρτα σας σε άγνωστα άτομα.

- Μη πείθεστε εύκολα με άγνωστα άτομα που σας πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών σας, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων, ιατρικών υπηρεσιών κ.λ.π., για λογαριασμό των συγγενικών σας προσώπων.

- Μην υπογράφετε ποτέ λευκά έντυπα (εξουσιοδοτήσεων, δήθεν ασφαλιστικών αποζημιώσεων,) κλπ.

- Μην εμπιστεύεστε άτομα που σας λένε ότι έχετε κερδίσει δώρα, διακοπές, βραβεία ή χρήματα και ζητούν να πληρώσετε για έξοδα συσκευασίας, αποστολής ή άλλες επιβαρύνσεις κλπ.

- Μην δίνετε τηλεφωνικά στοιχεία για την πιστωτική σας κάρτα ή τον αριθμό του τραπεζικού σας λογαριασμού ή άλλες προσωπικές πληροφορίες.

-Ασφαλίστε καλά το σπίτι σας ιδίως όταν κοιμάστε ή όταν πρόκειται να απουσιάσετε.

-Μη τοποθετείτε τα χρήματά σας σε τσέπες του παντελονιού ή εξωτερικές των ενδυμάτων σας όταν είστε σε χώρους με συνωστισμό ή χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επίσης κρατήστε την τσάντα μπροστά σας και φροντίστε να είναι κλειστή.

-Μη διστάσετε να αναφέρετε στην Αστυνομία κάθε ύποπτο άτομο ή περιστατικό που θα αντιληφθείτε.

-Έχετε πρόχειρα τα τηλέφωνα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, στενοί συγγενείς κ.α.).

VIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Τάτσης Άγγελος - Τζίμα Αριστέα - Οδοντοτεχνικό Εργαστήριο
ΝΙΚΑΣ – ΜΑΤΖΟΥΚΗ Ο.Ε.
ΗΠΕΙΡΟΣ OIL
Ζιαφέτ' -  Τσιπουράδικο και άλλα...