ΙΝΚΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Ζέστη και Προστασία καλλυντικών

Μάσκες, κρέμες, σκιές και πούδρες, ένα σωρό βαζάκια και μπουκαλάκια με μοναδικό προορισμό να υπηρετήσουν την ομορφιά. Τα καλλυντικά, όσο ακριβά και να είναι, έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των γυναικών – ακόμη κι εκείνες που έχουν υιοθετήσει την πιο απλή εμφάνιση, θα χρησιμοποιήσουν ένα ρουζ ή ένα κραγιόν.

Τα ίδια τα καλλυντικά όμως, που προσφέρουν ομορφιά, εάν δεν τα προσέξετε, μπορεί να γίνουν επικίνδυνα και να προκαλέσουν από απλούς ερεθισμούς μέχρι μολύνσεις. Ο πρώτος και γενικός κανόνας είναι ότι τα προϊόντα της ομορφιάς θέλουν δροσιά, στη ζέστη αλλοιώνονται. Εάν δεν υπάρχει άλλος τρόπος να τα προφυλάξετε, μπορείτε να τα βάλετε και στο ψυγείο. Και βέβαια μην τα παίρνετε μαζί σας στην παραλία.

Ο δεύτερος κανόνας είναι να μην τα αφήνετε να......πολυκαιρίσουν. Η διάρκεια της ζωής τους δεν είναι απεριόριστη, έρχεται κάποια στιγμή που χάνουν την αρχική υφή τους και βέβαια δεν προσφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σε γενικές γραμμές η διάρκεια ζωής για τα πιο συνηθισμένα καλλυντικά είναι η εξής :

Τα αντιηλιακά μπορούν να αντέξουν 3-4 χρόνια. Φροντίστε όμως όταν είστε στην παραλία να τα έχετε σε κάποια σκιά (κάτω από την ομπρέλα ή μέσα στην τσάντα) γιατί διαφορετικά θα αλλοιωθούν γρήγορα.

Τα κραγιόν, όπως και όλα καλλυντικά θέλουν δροσιά για να διατηρηθούν. Εάν παραζεσταθούν, τότε είναι βέβαιο ότι δεν θα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε, γιατί σχεδόν θα έχουν «λιώσει». Εάν όμως τα προσέξετε μπορείτε να τα έχετε μέχρι και 2 χρόνια.

Η μάσκαρα δεν αντέχει για πολύ καιρό. Μετά από ένα εξάμηνο, θα αρχίσει να ξεραίνεται. Θα την διατηρήσετε καλύτερα εάν καθαρίζετε τακτικά το βουρτσάκι και το κλείνετε καλά.

Οι σκιές για τα μάτια σε σκόνη διατηρούνται μέχρι να τελειώσουν σχεδόν. Δεν κινδυνεύετε από μολύνσεις όμως μόνο εάν καθαρίζετε σχολαστικά τα σφουγγαράκια που χρησιμοποιείτε για να τις απλώσετε.

Τα υγρά φον-ντε-τεν, όταν αρχίζουν να αλλοιώνονται γίνονται αντιληπτά. Εγκαταλείψτε τα όταν τα δείτε να ξεχωρίζει από την κρέμα ένα στρώμα λαδιού ή όταν αρχίζουν να ξεραίνονται. Εάν τα φυλάτε σε δροσερό μέρος, θα τα διατηρήσετε για 2-3 χρόνια .-

ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ

Όταν επιλέγουμε ένα καλλυντικό προϊόν θα πρέπει να διαβάζουμε με προσοχή στη συσκευασία:

Την ημερομηνία λήξεως

Τις προφυλάξεις κατά τη χρήση

Το όνομα και τη διεύθυνση του κατασκευαστή ή του πωλητή

Την δράση του προϊόντος και τα συστατικά του

Το βάρος ή τον όγκο του

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε για πόσο καιρό είναι ασφαλή τα καλλυντικά μετά το άνοιγμά τους, γιατί καθώς έρχονται σε επαφή με το περιβάλλον σταδιακά αλλοιώνονται.

Από τις 11 Μαρτίου 2005, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε την καθιέρωση ενός νέου συμβόλου στα καλλυντικά. Το σύμβολο αυτό θα βρίσκεται υποχρεωτικά στις συσκευασίες όλων των καλλυντικών που έχουν διάρκεια ζωής πάνω από 30 μήνες. Το σχήμα του θα είναι ένα ανοιχτό βαζάκι που θα συνοδεύεται από έναν αριθμό μηνών ή χρόνων, αριθμός ο οποίος θα υποδεικνύει το χρονικό διάστημα για το οποίο το προϊόν είναι κατάλληλο προς χρήση αφού ανοιχθεί.

Ο λόγος που έχει επιλεχθεί σύμβολο είναι γιατί η εικόνα αποτελεί άμεσο και αποτελεσματικό μήνυμα, ενώ οποιαδήποτε γραπτή ένδειξη θα δημιουργούσε, αν μη τι άλλο, πρακτικά προβλήματα (ανάγκη για μετάφραση, ειδικό χώρο στις συσκευασίες ειδικά προϊόντων που είναι πολύ μικρές). Έτσι, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με τις εταιρίες καλλυντικών και τις αρμόδιες αρχές στα κράτη – μέλη επέλεξε σύμβολο που να είναι αμέσως κατανοητό από τον καταναλωτή.

Η υιοθέτηση του συμβόλου αποτελεί το πρώτο αποτέλεσμα της Οδηγίας ΕΕ, που τον Φεβρουάριο του 2004 τροποποίησε την νομοθεσία για τα καλλυντικά. Τα καλλυντικά προϊόντα με διάρκεια ζωής μικρότερη των 30 μηνών εξακολουθούν να υπόκεινται στην ισχύουσα νομοθεσία και η οποία ορίζει ότι θα πρέπει να φέρουν ημερομηνία ελάχιστης διάρκειας κατά την οποία το προϊόν, εφόσον διατηρείται στις κατάλληλες συνθήκες, συνεχίζει να εκπληρώνει την αρχική του λειτουργία με ασφάλεια για την ανθρώπινη υγεία.

Για περισσότερες πληροφορίες-παράπονα ή καταγγελίες ΙΝΚΑ ΗΠΕΙΡΟΥ, τηλ/φάξ: 26510/65178 ή 6946290582. e.mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..-

VIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Κοσμάς Ανθόπουλος - Ειρήνη Νικολάτου - Δικηγορικο Γραφειο
WebCenter - Smart Internet Solutions
Το Σουβλάκι του Πασά
Auto Test Ιδιωτικό ΚΤΕΟ