ΑΕΡ.Α.Κ.Η.: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ !

Κύριοι,

Στα πρωτοσέλιδα του σημερινού τύπου 11-06-2011, διαβάζουμε: "Στις δικές της δυνάμεις μπορεί να στηριχθεί η Ήπειρος", "Μονόδρομος η αυτοτροφοδοτούμενη ανάπτυξη", "Ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο", "Μικρή η συμμετοχή στην ημερίδα", "Να αναπτυχθούμε αλλά πως;", "Να μη χαθούνε άλλες ευκαιρίες",... όπως καταγράφθηκε στις εφημερίδες για την Αναπτυξιακή ημερίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Αυτό τονίζουμε και εμείς από το 1994. Το ΑΕΡ.Α.Κ.Η. δηλαδή, που επί 17 χρόνια φωνάζει, προτείνει και δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια στην συμβολή του για ανάπτυξη της περιοχής.

Δηλαδή, μέσα από την επαναχρησιμοποίηση του Ιστορικού αεροδρομίου Κατσικά, ως αεροδρόμιο Γενικής Αεροπορίας και Αεραθλητισμού.

Στόχος που έχει τεθεί από το 1994 και που αφού ο χώρος παραχωρήθηκε έναντι ανταλλάγματος (μισθώθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο στο ΑΕΡ.Α.Κ.Η. - Αεραθλητικό Σωματείο, μέλος της ΕΛ.Α.Ο. (Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας), με ειδική Αθλητική Ιδιότητα από την Γ.Γ.Αθλητισμού και αφού το ΑΕΡ.Α.Κ.Η. το προστάτεψε και να το διέσωσε από καταπατητές ως δημόσια περιουσία, περίμενε 17 χρόνια την έγκριση αλλά και την βούληση της πολιτείας, να επιτρέψει την αξιοποίησή του για την πολύπλευρη ωφέλεια του τόπου.

Στο συνημμένο πίνακα του Aviation news, ο κάθε αναγνώστης παίρνει την απάντηση, για το τί μπορεί να προσφέρει ένα Αεραθλητικό σωματείο.

Και δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η μοναδική περίπτωση, τουλάχιστον στην Ελλάδα. Αυτό που έγινε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην Καβάλα, έγινε πρίν από ένα μήνα και στο Μεσολόγγι. Σε μία μικρή πόλη, που η τοπική Αερολέσχη Μεσολογγίου κατόρθωσε και δημιούργησε υποδομή ανάπτυξης για την ευρύτερη Δυτική Ελλάδα.

Με συνεργασία του Δήμου και των άλλων φορέων.

Αεροδρόμιο που αποτελεί πλέον είσοδο και έξοδο από την χώρα.

Τονίζουμε ότι πρωτοστάτης για την δημιουργία του αεροδρομίου είναι ο πρώην Δήμαρχος Μεσολογγίου.

Τί είναι αυτό που είδαν οι Μεσολογγίτες, οι Καβαλιώτες και οι άλλοι, που δεν είδαν οι Ηπειρωτικοί φορείς τόσα χρόνια;

Πόσο πιό δραστήριοι ήταν όλοι οι άλλοι συμπατριώτες ανά την Ελλάδα και δημιούργησαν τόσα αεροδρόμια, όπως φαίνεται και στους χάρτες που παραθέτουμε και εμείς οι Ηπειρώτες που τόσα δώσαμε για την Ελλάδα δεν το βλέπουμε ή δεν το καταλαβαίνουμε;

Μήπως δεν το θέλουν κάποιοι και τόσα χρόνια μας βάζουν συνεχώς τρικλοποδιές;

Ας σκεφθεί ο κάθε πολίτης και κυρίως οι αρχές, μαζί με τους φορείς, ότι ο αεραθλητισμός και η γενική αεροπορία είναι ανάπτυξη, είναι στήριξη της τοπικής και της εθνικής οικονομίας.

Και επειδή στην Ελλάδα, πατρίδα του Ικάρου, όποιος ασχολείται με την την αεροπορία είναι... περίεργος και είναι... Ελίτ,

απαντούμε ότι,

δεν διαφέρει από τους άλλους συμπολίτες του, που ασχολούνται με δραστηριότητες του εδάφους ή του νερού.

Τις επόμενες ημέρες το ΑΕΡ.Α.Κ.Η. θα επιδιώξει συνάντηση με τους τοπικούς άρχοντες και θα απαιτήσει να πάρουν ξεκάθαρες θέσεις. Γιατί εκτός από τις άλλες φαεινές ιδέες, που έχουμε ακούσει κατά καιρούς για τραίνα και γήπεδα, ακούστηκε ότι μπορεί και να γίνει χώρος ...συγκέντρωσης λαθρομεταναστών!!!. Αν ισχύει κάτι τέτοιο , το μόνο που λέμε είναι, Ελεος.!!!

Το Αεροδρόμιο Κατσικά, μπορεί άμεσα χωρίς ιδιαίτερες δαπάνες να καταστεί χρήσιμο και αποδοτικό για τον τόπο, αφού υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση του ΑΕΡ.Α.Κ.Η η οποία στηρίζεται και από την Αερολέσχη Ιωαννίνων, όλα τα άλλα αεραθλητικά σωματεία της χώρας αλλά και από την ΕΛ.ΕΤ.Α.

Σ' αυτές τις πρωτόγνωρες στιγμές που ζεί η πατρίδα μας και το Εθνος, κανένας δεν περισσεύει και τίποτα δεν χαρίζεται. Αρκετά περιμέναμε.

Κάθε εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια που μπορεί να αποδώσει και να δημιουργήσει ελπίδα και προοπτική, επί τέλους να παρακαμφθεί.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι ..."όλοι μαζί μπορούμε".

Με εκτίμηση

Για το ΑΕΡ.Α.Κ.Η.

Θωμάς Κ. Διαμαντής               Ανδρέας Μ. Γραμματικόπουλος

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.                      Γενικός Γραμματέας

VIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Τάτσης Άγγελος - Τζίμα Αριστέα - Οδοντοτεχνικό Εργαστήριο
ΝΙΚΑΣ – ΜΑΤΖΟΥΚΗ Ο.Ε.
ΗΠΕΙΡΟΣ OIL
Ζιαφέτ' -  Τσιπουράδικο και άλλα...