Ιωάννινα: Πού θα γίνουν διακοπές ρεύματος σήμερα, αύριο και Τρίτη

Γνωστοποιείται  στο  κοινό  ότι για  να εκτελεστούν  απαραίτητες  τεχνικές  εργασίες  του  ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος ως εξής :

 

Tην Κυριακή 05-12-2021 :

 

Α) Από ώρα 08:30 πμ έως 11:00 πμ στις παρακάτω περιοχές : Αετόπετρα, Μπουραζάνι, Μελισσόπετρα, Καλόβρυση, Αηδονοχώρι, Μολυβδοσκέπαστο, οικ. Πωγωνίσκος Βασιλικού, Μεθοριακός Σταθμός Μέρτζιανης.

 

Β) Από ώρα 12:00 μμ έως 13:30 μμ στις παρακάτω περιοχές : Καλπάκι πέριξ χοιροστασίου κ. Ντάγκα Ι.

 

2.Tην Δευτέρα 06-12-2021 :

 

Α) Από ώρα 08:15 πμ έως 13:15 μμ στις παρακάτω περιοχές : Επί της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Αθηνών από το ύψος της επιχείρησης ΓΚΕΚΑ ΑΕΒΕ και πέριξ των επιχειρήσεων συνεργεία αυτοκινήτων ALFA ROMEO – SUZUKI, Ρίζου – Κωτσίνα, οικοδ. Υλικά Ράμμου – Μαλτέζου, έπιπλα Γεωργίου, Μηχανήματα ΜΠΡΑΓΙΑΣ, επιχείρηση χαλιών ΑΝΑΤΟΛΙΑ.

 

3.Την Τρίτη 07-12-2021 :

 

Α) Από ώρα 08:15 πμ έως 11:00 πμ στις παρακάτω περιοχές : οικισμός Κολωνιάτι, οικισμός Νεοκαισάρειας και στην ευρύτερη περιοχή πέριξ επιχειρήσεων Καψιώχας ΑΕΒΕ – ξενοδοχείο ΑΝΟΣΤΡΟ – πτηνοτροφικές εγκαταστάσεις κ. Λώλη – κ. Ευθυμίου, Φ/Β Σταθμός κ. Ευθυμίου Ελ., χοιροστάσιο κ. Γιώτη.

 

Β) Από ώρα 08:15 πμ έως 13:00 μμ στις παρακάτω περιοχές : περιοχή μεταξύ Νεοκαισάρειας και Κολωνιάτι πέριξ πτηνοτροφείου κ. Λώλη.

 

Γ) Από ώρα 14:00 μμ έως 15:30 μμ στις παρακάτω περιοχές : Νεοκαισάρεια πέριξ επιχειρήσεων κ. Βαταβάλη – κ. Τσιέπα.

 

Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης των διακοπών που αναφέρονται πιο πάνω. Γι’ αυτό το λόγο οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ ΑΕ, θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα. Έτσι  για λόγους ασφάλειας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων. Ζητάμε την κατανόηση των καταναλωτών μας για τις παραπάνω αναπόφευκτες διακοπές.

 

 

The post Ιωάννινα: Πού θα γίνουν διακοπές ρεύματος σήμερα, αύριο και Τρίτη appeared first on EpirusNow.gr.

  • Εμφανίσεις: 52

Γιώργος Τράγκας: Άσχημα νέα για την υγεία του - Στην εντατική του «Σωτηρία» με κορονοϊό

Γιώργος Τράγκας: Άσχημα νέα για την υγεία του - Στην εντατική του «Σωτηρία» με κορονοϊό
Δεν είναι καλά τα νέα για την υγεία του Γιώργου Τράγκα. Στην εντατική του «Σωτηρία» με κορονοϊό.

Επειδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του Γιώργου Τράγκα, ο οποίος νοσεί με κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου «Σωτηρία».

Στις 30 Νοεμβρίου, ο δημοσιογράφος είχε γράψει στο Facebook ότι βρίσκεται σε καραντίνα, μαζί με τη σύζυγό του, Μαρία Καρρά και επειδή είναι διαβητικός θέλει να του παρασχεθούν μονοκλωνικά αντισώματα.

Η ανάρτηση του Γιώργου Τράγκα

«Χορεύω τανγκό με τον COVID-19 που γελάει σαρδόνια με τα πρόστιμα του Μητσοτάκη

Χορεύοντας τανγκό με τον COVID-19, έχασα το βηματισμό μου ακούγοντας το πρόστιμο που έβαλε στους κατοίκους αυτής της χώρας άνω των 60 ετών, αν δεν εμβολιαστούν ταχύτατα! Ο ιός πήρε ένα σαρδόνιο ύφος και μου είπε: «Δεν θα αφήσει φράγκο στις τσέπες όλων των πολιτών. Δεν έχει καταλάβει ότι εγώ θα στριφογυρνώ ανάμεσά σας, είτε είστε εμβολιασμένοι, είτε είστε ανεμβολίαστοι».

Σε καραντίνα, μαζί με τη σύζυγό μου Μαρία Καρρά, διαπιστώσαμε ότι τα πραγματικά ζοριλίκια του COVID-19, ακολουθούν αμέλειες και φαιδρότητες. Παραδείγματος χάριν αυτό το κράτος, ενώ έχει τους διαβητικούς στις πρώτες ομάδες υψηλού κινδύνου, τους έχει εξαιρέσει από τα μονοκλωνικά αντισώματα. Βλέπετε ο κ. Μητσοτάκης στα θέματα Δημόσιας Υγείας συμπεριφέρεται ως «ψιλικατζής». Σε μια χώρα 10 εκατομμυρίων, παρέλαβε 2000 δόσεις μονοκλωνικών αντισωμάτων.

Κατά τα άλλα θα επανέλθουμε με τη Μαρία στο ραδιόφωνο (με τη βοήθεια του Υψίστου), μόλις τελειώσει η περίοδος της καραντίνας», είχε γράψει σε ανάρτησή του.

  • Εμφανίσεις: 33

Πάπας Φραγκίσκος: Ποιους εκθέτει με τις Πρέσπες - Γιατί οι παρεμβάσεις του δεν είναι «πολιτικές»

Πάπας Φραγκίσκος: Ποιους εκθέτει με τις Πρέσπες - Γιατί οι παρεμβάσεις του δεν είναι «πολιτικές»
Η νέα θεαματική «ντρίμπλα» του λάτρη της αλμπισελέστε, Πάπα Φραγκίσκου. Η ριζοσπαστική δράση και ο αγών του Ποντίφικα.

Η λέξη «ποντίφικας» προέρχεται από τη λατινική λέξη «pontifex», που κυριολεκτικά σημαίνει «κατασκευαστής γεφυρών» (pons + facere). Μεταφορικά σημαίνει «αυτός που γεφυρώνει», και στην περίπτωσή του, ο Πάπας Φραγκίσκος είναι ηλίου φαεινότερον ότι θεωρεί χρέος του να τιμήσει στο έπακρο αυτόν τον ρόλο. 

Γι’ αυτό οι παρεμβάσεις του είναι λάθος να λογίζονται ή να χαρακτηρίζονται ως πολιτικές. Διότι απλούστατα επιτελεί επί της ουσίας το έργο που ανατέθηκε από την Εκκλησία του και πολύ περισσότερο από την πίστη του, το λειτούργημά του, και τίποτε παραπάνω.

Εντούτοις, ο Πάπας Φραγκίσκος, κατά κόσμον Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, έχει αποδείξει ότι δεν προτίθεται να γεφυρώσει οποιοδήποτε χάσμα: Δεν προτίθεται να συμφιλιώσει τους θύτες και τα θύματα, τους κατέχοντες αμύθητους θησαυρούς και τους κατατρεγμένους, τους γεννήτορες των πολέμων και «της Γης τους κολασμένους» - τους ξεριζωμένους από τον τόπο τους.

Αρχικά, το έχει αποδείξει αγκαλιάζοντας -όσο λίγοι ηγέτες- τους φτωχούς, τους μετανάστες, τους πρόσφυγες, όπως θα πράξει και σήμερα (5/12) στη Λέσβο, όπου θα πάει ξανά για τον ίδιο ιερό σκοπό: να στείλει το πανανθρώπινο μήνυμα της αλληλεγγύης προς παν καταδυναστευμένο πλάσμα. Για να σφίξει το χέρι των προσφύγων που «φιλοξενούνται» στον καταυλισμό του νησιού, τον οποίον είχε επισκεφθεί και πριν από πέντε χρόνια. Να τους δώσει κουράγιο και να διαλαλήσει ότι όλες οι ψυχές έχουν το ίδιο βάρος.

Λάβαρο ειρήνης και αδελφοσύνης

Για τον ίδιο, ένα γεφύρι είναι και η Συμφωνία των Πρεσπών. Ένα μεγάλο γεφύρι πάνω από τις διαφορές των λαών της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας. Κατά τη χθεσινή ομιλία του στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας τάχθηκε υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, την οποίαν παραλλήλισε με την Οδύσσεια.

«Οι προκλήσεις απαιτούν να συνεργαστούμε συγκεκριμένα και ενεργά. Η διεθνής κοινότητα το χρειάζεται για να διανοίξει δρόμους ειρήνης μέσω μιας πολυμέρειας που δε θα ασφυκτιά από υπερβολικές εθνικιστικές διεκδικήσεις. Η πολιτική το χρειάζεται να για να θέσει τις κοινές ανάγκες πάνω από τα ιδιωτικά συμφέροντα», τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος.

«Μπορεί να φαίνεται μιαν ουτοπία, ένα ταξίδι δίχως ελπίδα σε μια ταραγμένη θάλασσα, μια μακρά και άπιαστη Οδύσσεια. Ωστόσο, τούτο το ταξίδι σε μια θαλασσοταραχή, όπως διδάσκει το μεγάλο ομηρικό έπος, συχνά είναι ο μόνος τρόπος και η μόνη οδός», προσέθεσε ο ίδιος.

«Από αυτήν την άποψη, θα ήθελα να ανανεώσω την εκτίμησή μου για τη δύσκολη διαδρομή που οδήγησε στη Συμφωνία των Πρεσπών που υπογράφηκε μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», κατέληξε ο θρησκευτικός ηγέτης.

Ο «εθνικισμός» και τα «ιδιωτικά συμφέροντα». Ο Ποντίφικας διατράνωσε την ανάγκη να σωπάσουν οι κορόνες του εθνικισμού και να κλείσουν τα αδηφάγα στόματα των ιδιωτικών συμφερόντων που τρέφονται από τον διχασμό των λαών.

Εξέθεσε όσους νεοφιλελεύθερους ταΐζουν τον εθνικισμό και τα εν λόγω ιδιωτικά συμφέροντα, μα και πολιτικούς που δηλώνουν θεματοφύλακες αρχών και αξιών που ανήκουν τον ιδεολογικό αντίποδα των παραπάνω. Λόγου χάριν, πολιτικούς που, μολονότι δηλώνουν σοσιαλιστές και δη οπαδοί του Ανδρέα Παπανδρέου, τάσσονται κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Του Ανδρέα Παπανδρέου, που ήταν θιασώτης του διεθνισμού.

Ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε, λοιπόν, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών «είναι ο μόνος τρόπος και η μόνη οδός». Μια συμφωνία που επετεύχθη χάρις στον Αλέξη Τσίπρα. Το 2019, δε, ο 266ος Πάπας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ξεχώρισε τον τότε πρωθυπουργό της Ελλάδας ανάμεσα στους Ευρωπαίους ηγέτες, δηλώνοντας για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το εξής:

«Μίλησα κάποτε σ’ έναν πολιτικό, έναν άνθρωπο τον οποίον σέβομαι και θα πω το όνομά του: Αλέξης Τσίπρας. Και μιλώντας γι’ αυτό (σ.σ. για τους μετανάστες) και για τις συμφωνίες να μην τους επιτραπεί η είσοδος, μου εξήγησε τις δυσκολίες, όμως, στο τέλος μου μίλησε από καρδιάς και είπε αυτήν τη φράση: ''Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πιο σημαντικά από τις συμφωνίες''. Η φράση αυτή αξίζει το Βραβείο Νόμπελ».

Χαράσσοντας ανθρωπιστικό διάδρομο

Την ίδια εποχή, ο ίδιος υποδέχθηκε στο Βατικανό 33 πρόσφυγες που μετέβησαν στο ανεξάρτητο κράτος από την Ιταλία από τη Μυτιλήνη με ανθρωπιστικό διάδρομο.

{https://twitter.com/VaticanNews/status/1207673784364351489}

«Με το να μπλοκάρουμε τις βάρκες δεν λύνεται το πρόβλημα. Πρέπει να βάλουμε στην άκρη τα οικονομικά συμφέροντα για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια του κάθε ανθρώπου, του οποίου η ζωή, για τον Κύριο, είναι πολύτιμη», είχε επισημάνει τότε.

«Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για τη ζωή των συνανθρώπων μας και ο Κύριος θα μας ζητήσει να δώσουμε λόγο γι’ αυτό», είχε προσθέσει, κι είχε επισημάνει το εξής: «Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είναι θύματα όσων τους απωθούν».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ποντίφικας παλεύει κατ’ αυτόν τον τρόπο τόσο για τους πρόσφυγες όσο και για τους μετανάστες της χώρας μας, αλλά και γενικότερα του πλανήτη. Κόντρα στις μισαλλόδοξες, άναρθρες κραυγές, και μερίδας του χριστιανικού ποιμνίου, τ’ οποίο στην Ελλάδα έχει πολλάκις διαδηλώσει την έχθρα του έναντι αυτών των διαλυμένων ανθρώπων, ο Πάπας Φραγκίσκος κηρύττει την αγάπη αντιμάχεται με το φως της ζωής το σκοτάδι του θανάτου, που επικρέμεται σα δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια των προσφύγων και των μεταναστών.

«Η αδικία είναι εκείνη που τους αναγκάζει να διασχίζουν ερήμους και θάλασσας, οι οποίες μετατρέπονται σε νεκροταφεία. Είναι η αδικία που τους αναγκάζει να υπομένουν αδιανόητη κακοποίηση, υποδούλωση κάθε είδους και βασανιστήρια σε απάνθρωπους καταυλισμούς κράτησης», είχε δηλώσει πριν από δυο χρόνια για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Ο Πάπας των φτωχών

Ο Πάπας Φραγκίσκος καταγγέλλει το γεγονός της ίδιας της ύπαρξης της φτώχιας. Άλλωστε, στην πρώτη ομιλία του στις 16 Μαρτίου του 2013, ο Φραγκίσκος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είχε επιλέξει να ονομαστεί «Φραγκίσκος» προς τιμήν του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης (1182-1226), επειδή ανησυχούσε ιδιαίτερα για την ευημερία των φτωχών.

Εξήγησε ότι, όταν έγινε σαφές κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας του κονκλάβιου ότι θα εκλεγεί ως νέος επίσκοπος της Ρώμης, ο Βραζιλιάνος καρδινάλιος Κλάουντιο Ούμες τον προσέγγισε και του ψιθύρισε: «Μην ξεχάσεις τους φτωχούς», κάτι που έκανε τον Μπεργκόλιο να σκεφτεί τον Άγιο.
Ο Μπεργκόλιο είχε εκφράσει προηγουμένως τον θαυμασμό του για τον Άγιο Φραγκίσκο, εξηγώντας ότι «έφερε στον Χριστιανισμό μια ιδέα της φτώχειας ενάντια στην πολυτέλεια, την υπερηφάνεια, την ματαιοδοξία των πολιτικών και εκκλησιαστικών δυνάμεων της εποχής. Άλλαξε την ιστορία».

Δικαιώματα

Οι πρωτοπόρες -για επικεφαλής Εκκλησίας- απόψεις του 84χρονου Αργεντινού από Μπουένος Άιρες, προκαλούν τον θαυμασμό των προοδευτικών δυνάμεων του κόσμου μας και ταυτοχρόνως αμηχανία στις τάξεις των συντηρητικών του.

Επί παραδείγματι, ο Φραγκίσκος έχει δηλώσει στο περιοδικό La Civiltà Cattolica ότι η Εκκλησία δεν χρειάζεται να μιλάει διαρκώς για τα ζητήματα της άμβλωσης, της τεχνητής αντισύλληψης και της ομοφυλοφιλίας.

Πρόσθεσε ότι η εκκλησία έχει επικεντρωθεί σε ασήμαντα ζητήματα και, ως εκ τούτου, δεν πρέπει να είναι τόσο επιρρεπής στο να καταδικάζει πράγματα, ενώ οι ιερείς θα πρέπει να είναι πιο δεκτικοί. Είπε ακόμη ότι το εξομολογητήριο πρέπει να χρησιμοποιείται ώστε να παρακινεί τους ανθρώπους να βελτιώνουν τον εαυτό τους.

Στο δοκίμιο Evangelii gaudium, που εκδόθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2013, αποκάλυψε τα σημεία στα οποία θα έδινε έμφαση κατά το ποντιφικάτο του. Ένα από αυτά ήταν βοήθεια προς τους φτωχούς και μάχη για κοινωνική δικαιοσύνη.

Ο αντιιμπεριαλιστής Ποντίφικας

Με τον λόγο του, ο Ποντίφικας έχει καταδικάσει και τον ιμπεριαλισμό, το μακρύ χέρι του καπιταλισμού, ο οποίος δημιουργεί πολέμους -για ν’ αβγατίζει τα κέρδη του κεφαλαίου- και κατ’ επέκτασιν τη μετανάστευση και την προσφυγιά.

«Υπάρχει σκοτάδι στις καρδιές των ανθρώπων, όμως, το φως του Χριστού είναι μεγαλύτερο. Υπάρχει σκοτάδι στις προσωπικές, οικογενειακές και κοινωνικές σχέσεις, όμως, το φως του Χριστού είναι μεγαλύτερο. Υπάρχει σκοτάδι στις οικονομικές, γεωπολιτικές και οικολογικές συρράξεις, όμως, ακόμη μεγαλύτερο είναι το φως του Χριστού», έχει δηλώσει σχετικά.

Θυμίζουμε ότι ο Πάπας Φραγκίσκος είχε επισκεφθεί τη Λέσβο και τον Απρίλιο του 2016, οπότε και πραγματοποιήθηκε η ιστορική συνάντηση των τριών ιεραρχών: του ιδίου με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.

  • Εμφανίσεις: 35

Γαλλία: Υπερτυχερός κέρδισε 30 εκατομμύρια ευρώ στο ΛΟΤΤΟ

Το μεγαλύτερο τζακ ποτ στο ΛΟΤΤΟ στην Γαλλία βρήκε έναν υπερτυχερό, ο οποίος είναι πλουσιότερος πλέον κατά… 30 εκατομμύρια ευρώ. Ο παίκτης κέρδισε χθες το υψηλότερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ σε κάποιον από το 1976 που άρχισε να παίζεται το τυχερό αυτό παιγνίδι στη χώρα, σύμφωνα με την Française des jeux (FDJ). “Σε όλη […]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ: enikos.gr


  • Εμφανίσεις: 43

Ένοπλες Δυνάμεις: Οι πολυμερείς δράσεις επί χάρτου

Οι πολυμερείς δράσεις που έχουν αναλάβει το τελευταίο διάστημα οι Ένοπλες Δυνάμεις κατά τον σχεδιασμό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας εντυπωσιάζουν τόσο με το πλήθος τους, όσο και με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους. Του Χρήστου Μαζανίτη Και δεν αναφερόμαστε στις δράσεις στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, του ΟΗΕ και των διμερών προγραμμάτων στρατιωτικής συνεργασίας […]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ: enikos.gr


  • Εμφανίσεις: 40

VIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Ορθοπεδική Μέριμνα - Δημα Φλωρενια & Σια ΕΕ
Τάτσης Άγγελος - Τζίμα Αριστέα - Οδοντοτεχνικό Εργαστήριο
WebCenter - Smart Internet Solutions
Κοσμάς Ανθόπουλος - Ειρήνη Νικολάτου - Δικηγορικο Γραφειο