Πήγε για Τρίτη η ψήφιση του αθλητικού νομοσχεδίου που περιλαμβάνει την αναδιάρθρωση

Για διαδικαστικούς λόγους, το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που επρόκειτο να κατατεθεί στη Βουλή την Παρασκευή (22/2), δεν κατατέθηκε. Αυτό δεν θα συμβεί ούτε την προσεχή Δευτέρα, καθώς ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης θα βρίσκεται στην Βουλγαρία όπου θα γίνουν συναντήσεις για την υποψηφιότητα των Βαλκανικών χωρών (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα) για την διοργάνωση του EURO 2028. Το πιθανότερο, λοιπόν, είναι το νέο αθλητικό νομοσχέδιο να εισαχθεί στην Βουλή την προσεχή Τρίτη (26/2). Εκεί θα χρειαστούν δύο συνεδριάσεις στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, μετά συζήτηση με τους φορείς και τέλος δύο συνεδριάσεις στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση. Η τροπολογία για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών Μαζί με τα βασικά άρθρα [...]

Για διαδικαστικούς λόγους, το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που επρόκειτο να κατατεθεί στη Βουλή την Παρασκευή (22/2), δεν κατατέθηκε.

Αυτό δεν θα συμβεί ούτε την προσεχή Δευτέρα, καθώς ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης θα βρίσκεται στην Βουλγαρία όπου θα γίνουν συναντήσεις για την υποψηφιότητα των Βαλκανικών χωρών (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα) για την διοργάνωση του EURO 2028.

Το πιθανότερο, λοιπόν, είναι το νέο αθλητικό νομοσχέδιο να εισαχθεί στην Βουλή την προσεχή Τρίτη (26/2). Εκεί θα χρειαστούν δύο συνεδριάσεις στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, μετά συζήτηση με τους φορείς και τέλος δύο συνεδριάσεις στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση.

Η τροπολογία για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών

Μαζί με τα βασικά άρθρα του νομοσχεδίου που είχαν τεθεί υπό διαβούλευση από τον περασμένο Δεκέμβρη, θα κατατεθούν και δύο τροπολογίες.

Η μία θα αφορά τα χρέη των ΠΑΕ και θεωρείται τροπολογία που κατατίθεται για να ρυθμιστούν τα χρέη του Ηρακλή.

Η άλλη θα αφορά την περίφημη αναδιάρθρωση των κατηγοριών.

Με την τροπολογία αυτή, θα ιδρύεται ουσιαστικά η Super League 2, που θα είναι η ενδιάμεση κατηγορία μετά την Super League 1 και πριν την Football League.

Θα αφορά, δηλαδή, την δομή των πρωταθλημάτων και δεν θα αναφέρεται στον αριθμό των ομάδων που θα έχει η κάθε κατηγορία.

Όπως τονίζεται από το Υπουργείο, το συγκεκριμένο θέμα δεν ρυθμίζεται με νόμο, αλλά το καθορίζει η ΕΠΟ και η Super League.

Εδώ να σημειωθεί ότι τόσο η ομοσπονδία, όσο και η λίγκα, έχουν ήδη πάρει απόφαση ότι το επόμενο πρωτάθλημα της «μεγάλης» κατηγορίας θα αριθμεί 14 ομάδες.

Δεν μπορεί, άλλωστε, να γίνει και διαφορετικά, αφού αν οι ποδοσφαιρικοί φορείς αλλάξουν γνώμη, αυτομάτως θα ακυρωθεί και η συμφωνία με την ΕΡΤ και μάλιστα το κρατικό κανάλι θα μπορεί να αξιώσει ακόμη και χρήματα, αφού οι συμφωνίες έγιναν υπό τον όρο να γίνει η αναδιάρθρωση.

Κατά τ’ άλλα, θυμίζουμε ότι το νέο αθλητικό νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις για περιορισμό στις θητείες των προεδρείων στα Δ.Σ. των ομοσπονδιών, πρόστιμα για ΠΑΕ που δεν αδειοδοτούνται από την ΕΕΑ και για τις ομοσπονδίες που επιτρέπουν σε αυτές τις ΠΑΕ να αγωνίζονται, περιοριστικοί όροι σε ταραξίες πριν καταδικαστούν, διεύρυνση αρμοδιοτήτων της ΕΕΑ κ.α.

[Πηγή: sport-fm.gr]


ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: SUPER-FM.gr


Powered by Preisvergleich


+ Σας ενδιαφερουν...

Ο καιρός της Τρίτης

20-03-2019 ==> ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣΕλλάδα-Κόσμος

val m amo

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

VIDEOS