Κινητοποίηση του ΚΚΕ στην Κόνιτσα

Την επίθεση σε βάρος προσφύγων στην Κόνιτσα καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Τομεακή Οργάνωση Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας του ΚΚΕ που προσκαλεί και σε κινητοποίηση στην Κόνιτσα, το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 11.00. 

 

«Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα περιστατικά των οργανωμένων φασιστικών επιθέσεων που σημειώνονται στην περιοχή της Κόνιτσας, η οποία είναι παραμεθόριος με την Αλβανία.
Είναι φανερό, ότι το έδαφος είναι στρωμένο για τα φασιστοειδή να δρουν ανενόχλητοι από την πλευρά των τοπικών αρχών, αλλά και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, από την ίδια την πολιτική της κυβέρνηση και της Ε.Ε. Είναι ακόμα ένα περιστατικό που αποδεικνύει το αδιέξοδο την ανάθεσης του προσφυγικού στις ΜΚΟ. Φανερώνεται ότι η σοβαρή προσπάθεια που κάνει η πλειοψηφία των εργαζομένων στις δομές αυτές, δεν είναι δυνατόν να καλύψει το σύνολο των αναγκών των προσφύγων, να αντικαταστήσει τις ευθύνες του κράτους. Η αξιοπρεπής ζωή, η μόρφωση και η ασφάλεια των προσφύγων δε μπορεί να συνδυαστεί με τον προσανατολισμό των ΜΚΟ στις μπίζνες και στα κοινοτικά κονδύλια. Η πάγια θέση του ΚΚΕ, να αναλάβει το κράτος τη συνολική ευθύνη διαχείρισης του προσφυγικού, με την εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών ζωής, εκπαίδευσης αποτελεί τη μοναδική ρεαλιστική και αποτελεσματική πρόταση», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση καταδίκης.

 ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: EPIRUSONLINE.gr+ Σας ενδιαφερουν...

val m amo

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

VIDEOS