ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ηπειρωτικα Νεα

475.000 ευρώ για δρόμους και κοινόχρηστους χώρους στη Δ.Ε. Περάματος

Στον αέρα βρίσκεται  ο διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου για το έργο «Κατασκευή Εσωτερικής οδοποιίας και διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων» συνολικού προϋπολογισμού 475.000 ευρώ.

Την προκήρυξη του διαγωνισμού υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, με την μελέτη να περιλαμβάνει εργασίες στις Τ.Κ. Περιβλέπτου, Κρανούλας, Κρύας, Περάματος, Αμφιθέας και Λιγκιάδων της Δημοτικής Ενότητας Περάματος του Δήμου Ιωαννιτών.

«Συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις μας σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου μας, όπως ακριβώς σχεδιάσαμε στο τεχνικό μας πρόγραμμα από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας. Έργα που αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των συνδημοτών μας και τα οποία χάρη στην οικονομική διαχείριση που κάναμε χρηματοδοτούνται από ίδιους πόρους. Πιστοί στις αρχές μας θα συνεχίσουμε να άγουμε έργο μέχρι και την τελευταία μέρα της τρέχουσας θητείας μας, δήλωσε ο δήμαρχος.

Η προεκλογική δραστηριότητα του Γ. Καραγιάννη

Ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Καραγιάννης, στο πλαίσιο της προεκλογικής του δραστηριότητας, επισκέφτηκε την Τρίτη 25/6 τα γραφεία της Διοίκησης της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου και στη συνέχεια τη ΔΟΥ Ιωαννίνων όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με πολίτες καθώς και με τους υπαλλήλους και τους προϊσταμένους των υπηρεσιών της.

Την Τετάρτη 26/6 περιόδευσε στο κέντρο των Ιωαννίνων και στη συνέχεια επισκέφτηκε υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών, το Δημαρχείο Ιωαννίνων, το Δημαρχείο Ζίτσας και τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην οδό Β. Ηπείρου. Κατά τις επισκέψεις του είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το προσωπικό των υπηρεσιών και να συναντηθεί με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα, τον δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο και τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δ. Μακεδονίας Βασίλη Μιχελάκη.

To EPIRUSONLINE μέσα στα πέντε μεγάλα ενημερωτικά περιφερειακά sites της χώρας

Εξήντα χιλιάδες κατά μέσο όρο μοναδικοί επισκέπτες (unique users) εμπιστεύονται καθημερινά για την ενημέρωσή τους το πρώτο, με τεράστια διαφορά, ειδησεογραφικό site της Ηπείρου.

Οι προσπάθειές μας για πληρέστερη και έγκυρη ενημέρωση αποδίδουν καρπούς με αποτέλεσμα το epirusonline.gr να βρίσκεται στην 63η θέση σε πανελλαδικό επίπεδο (alexa rank) μπροστά από πολλά γνωστά αθηναϊκά sites και «παρέα» με τέσσερα δυνατά περιφερειακά (ένα από Θεσσαλονίκη, ένα από Πελοπόννησο και δύο από Κρήτη).

Η ομάδα του epirusonline το οποίο στηρίζεται από το μεγαλύτερο περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό Δυτικής Ελλάδας, το ITV και από τρεις ημερήσιες και δύο εβδομαδιαίες εφημερίδες της Ηπείρου («ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», «ΠΡΩΙΝΑ ΝΕΑ», «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ», «ΕΚΔΟΣΗ», «7ΜΕΡΕΣ») σας ευχαριστεί ειλικρινά για την στήριξη, υποσχόμαστε δε να τιμήσουμε την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε με πληρέστερη, ταχύτερη και έγκυρη όπως πάντα ενημέρωση.

Τυχαία συνάντηση Αμυρά-Τσολάκη στο κέντρο της πόλης

Τυχαία συνάντηση στο κέντρο της πόλης είχαν σήμερα το πρωί οι υποψήφιοι βουλευτές Ιωαννίνων με τη ΝΔ, Γιώργος Αμυράς και Μαρία Τσολάκη. Ο φακός του Εpirusonline κατέγραψε τον θερμό χαιρετισμό που είχαν οι δύο υποψήφιοι, οι οποίοι δεν παρέλειψαν να χαιρετούν και τους περαστικούς που βρέθηκαν εκεί.

Energean - Χορηγός του 27ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Τεχνικής Κολύμβησης στα Ιωάννινα

Την πρόταση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας να αναλάβει Χορηγός στο 27ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης που διεξάγεται στα Ιωάννινα από τις 27 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου αποδέχθηκε η Energean, εταιρεία η οποία συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό αξιοποιήσιμων κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου στους νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας.

Πρόκειται για μία καταξιωμένη αθλητική διοργάνωση στην οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 200 αθλήτριες και αθλητές εκπροσωπώντας 20 ευρωπαϊκές χώρες, με πολυπληθέστερη αποστολή αυτή της Γαλλίας, η οποία απαρτίζεται από 30 κολυμβήτριες και κολυμβητές.

Ο κ. Δημήτρης Γόντικας, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος για την Energean στην Ελλάδα δήλωσε σχετικά:

«Αποδεχθήκαμε με χαρά την πρόταση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και υποστηρίζουμε το 27ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης. Πέραν της αναγνωρισιμότητας και του κύρους της, θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση ενισχύει αναμφίβολα το προφίλ των Ιωαννίνων και, γενικότερα, της Ηπείρου ως περιοχής ικανής να φιλοξενεί αθλητικά γεγονότα διεθνούς βεληνεκούς. Επιπλέον, ανάλογες διοργανώσεις έχουν σαφώς θετική επίδραση για τις τοπικές οικονομίες».

Από την πλευρά της η κα. Ίλια Ρήγα, Υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Energean, πρόσθεσε: 

«Διοργανώσεις όπως το 27ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης εξυπηρετούν πλήρως τη στρατηγική της Βιώσιμης Ανάπτυξης που εφαρμόζει η Energean, καθώς και τον Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης αρ. 3 του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για Καλή Υγεία και Ευημερία».

Το 27ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης πραγματοποιείται στο Εθνικό Κολυμβητήριο της Λιμνοπούλας, ενώ το Open Water είναι προγραμματισμένο για την 1η Ιουλίου στην παραλίμνια περιοχή, στις εγκαταστάσεις του ΝΟ Ιωαννίνων.

Πανελλήνιες 2019: Την Παρασκευή οι βαθμολογίες - Τι προβλέπεται για τις βάσεις

Tην Παρασκευή αναµένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2019.  

Οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ που έλαβαν µέρος στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις αναμένεται να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.  

Οι υπηρεσίες του υπουργείου, σε συνεργασία µε τα βαθµολογικά κέντρα, εργάζονται εντατικά προκειµένου στο τέλος της εβδοµάδας να αναρτήσουν τους βαθµούς σε όλα τα λύκεια της χώρας.  

Έως την Παρασκευή 5 Ιουλίου θα δοθούν στους µαθητές και οι βαθµοί των ειδικών µαθηµάτων και συνεπώς από εκείνη την ηµέρα οι υποψήφιοι θα πρέπει να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για την οριστική υποβολή του µηχανογραφικού, η οποία έχει οριστεί για τις 15 Ιουλίου.  

Οι ενδιαφερόµενοι θα πρέπει να συµµορφωθούν µε την οριστική ηµεροµηνία, καθώς µετά δεν γίνεται δεκτή καµία υποβολή ούτε και τροποποίηση στο δελτίο.  

Τις επόµενες ηµέρες, και αφού πρώτα δοθούν από την αρµόδια υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας και τα στατιστικά στοιχεία µε τις επιδόσεις όλων των υποψηφίων στις εξετάσεις, θα µπορούν να γίνουν και ασφαλέστερες προβλέψεις σχετικά µε την πορεία των φετινών βάσεων στα τµήµατα των πανεπιστηµίων.  

Σημειώνεται ότι οι µαθητές δεν πρέπει να συµπληρώσουν το µηχανογραφικό τους µε βάση αυτές τις προβλέψεις, αλλά έχοντας υπόψη τις βαθµολογίες τους και τις επιθυµίες τους για το αντικείμενο των σπουδών που θέλουν να ακολουθήσουν.    Τέλος, υπενθυμίζεται ότι σήμερα οι μαθητές εξετάστηκαν στο ειδικό μάθημα των Γαλλικών.   

Οι εκτιµήσεις για τις βάσεις   

1ο επιστηµονικό πεδίο Ανθρωπιστικών Σπουδών: Το επίπεδο των θεµάτων ήταν περίπου ίδιο µε πέρυσι, συνεπώς οι επιδόσεις των υποψηφίων δεν αναµένεται να έχουν σηµαντικές διακυµάνσεις. Και στα τρία µαθήµατα (Λατινικά, Ιστορία και Αρχαία) τα θέµατα ήταν βατά και οι υποψήφιοι δεν συνάντησαν ιδιαίτερες δυσκολίες, όπως έγινε σε άλλα µαθήµατα. Οι καθηγητές εκτιµούν ότι κατά πάσα πιθανότητα η πορεία των βάσεων δεν θα είναι πτωτική και ότι θα υπάρξουν µικρές αυξοµειώσεις, ανάλογα µε το τµήµα.

2ο επιστηµονικό πεδίο Θετικών Σπουδών: Σε σχολές όπως οι Πολυτεχνικές, Φυσικής, Μαθηµατικών, Χηµείας κ.ά. η πορεία των βάσεων θα είναι πτωτική, δεδοµένου ότι οι επιδόσεις των υποψηφίων δείχνουν χαµηλές, κυρίως σε Φυσική και Χηµεία. 

3ο επιστηµονικό πεδίο Επιστηµών Υγείας και Ζωής: Οι πολύ αισιόδοξες προβλέψεις µιλούν ακόµη και για πτώση των µορίων στις Ιατρικές Σχολές, συµπεριλαµβανοµένης και αυτής της Αθήνας, που µπορεί να κατέβει από τα 19.000 µόρια. 

4ο επιστηµονικό πεδίο Σπουδών Οικονοµίας και Πληροφορικής: Και σε αυτό το πεδίο φαίνεται ότι θα υπάρχει πτώση των βάσεων, µε περισσότερο ευνοηµένους όσους στοχεύουν στις οικονοµικές επιστήµες. 

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ- Πλύσιμο - απολύμανση των κάδων απορριμμάτων

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας στην προσπάθειά του να διατηρήσει καθαρό και πολιτισμένο το περιβάλλον, θα προβεί σε πλύσιμο και απολύμανση των κάδων μηχανικής αποκομιδής απορριμμάτων της πόλης της Ηγουμενίτσας αύριο, Πέμπτη 27 Ιουνίου, με στόχο τον περιορισμό του προβλήματος των οσμών των κάδων, που εμφανίζεται κυρίως κατά τους θερινούς μήνες.

Ο Δημοτική Αρχή ζητά από τους οδηγούς να απομακρύνουν τα σταθμευμένα, πλησίον των κάδων, οχήματα, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργασίες καθαριότητας.

Έγκριση δύο έργων για το Δήμο Ηγουμενίτσας στο Διασυνοριακό Πρόγραμμα Ελλάδα – Αλβανία 2014 – 2020

Την Πέμπτη 20 Ιουνίου η Επιτροπή Παρακολούθησης του Διασυνοριακού Προγράμματος Ελλάδα – Αλβανία 2014 – 2020 που συνεδρίασε στο Μπεράτι της Αλβανίας, ενέκρινε την υλοποίηση 19 καινούριων έργων.

Η επιτυχία για τον Δήμο Ηγουμενίτσας είναι διπλή, καθώς εγκρίθηκαν δύο έργα, ένα στον Άξονα 1 στο οποίο είναι επικεφαλής και ένα στον Άξονα 2 ως εταίρος.

Ειδικότερα, στον Άξονα 1 εγκρίθηκε το έργο με τίτλο «Use of IoT-enabled and Smart Grid-ready Building Management Systems for Efficient Energy Saving in Public Buildings» και ακρωνύμιο «TARGET», προϋπολογισμού 1.148.679,00€. Το έργο αφορά στη χρήση προηγμένων (IoT-enabled και Smart Grid-ready) συστημάτων ελέγχου κτιρίων (BMS) για την εξοικονόμηση ενέργειας και βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης για κτίρια του δημοσίου τομέα, με εφαρμογή των παραπάνω τεχνολογιών στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Στον Άξονα 2 εγκρίθηκε προς υλοποίηση το έργο με τίτλο «Support stakeholders tackle strategic innovation in tourism in peripheral, remote &sparsely populated areas with resilient heritage offers and place based investments in the Cultural and Creative Industries» και ακρωνύμιο “SMARTiMONY”, προϋπολογισμού 695.846,42€. Το έργο αφορά στην ενίσχυση των διασυνοριακών στρατηγικών συνεργασιών για την προώθηση καινοτόμων πρακτικών στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς και του τουριστικού προϊόντος στην διασυνοριακή περιοχή, μέσα από την υλοποίηση ενός «Πολιτιστικού Βιωματικού Διαδρόμου» (Experiential Heritage Corridor) ως μία πολυ-αισθητηριακή τουριστική εμπειρία με τη χρήση της τεχνολογίας πολυμέσων στην περιοχή παρέμβασης του έργου.

                                                                                                                                                                                                                                              

Περισσότερα Άρθρα...

 1. ΓΙΑΝΝΕΝΑ- Παραχώρηση σχολικών χώρων σε Αθλητικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους
 2. Eιδήσεις από το αστυνομικό δελτίο
 3. Ξεκινάει στα Γιάννενα το 27ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Τεχνικής κολύμβησης
 4. «PORTaRT 2019» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας
 5. ΦΟΣΔΑ: Ατελές το θεσμικό πλαίσιο
 6. Ανεπεξέργαστα λύματα στην τάφρο της Λαψίστας
 7. Και πάλι «ΟΧΙ» από το Ζαγόρι στις εξορύξεις
 8. Υπόθεση Γιακουμάκη: Ενοχή για 8 κατηγορούμενους ζήτησε ο Εισαγγελέας
 9. Διάνοιξη δρόμου, πλακοστρώσεις και αισθητική αναβάθμιση κεντρικών σημείων της Άρτας
 10. ΓΙΑΝΝΕΝΑ- Τελετή Αναγόρευσης των Καθηγητών κ.κ. Martin Leon και Jeffrey Warren Moses
 11. Τον χαρακτηρισμό του Αρχαγγέλου Πρέβεζας ως αυτόνομη Τοπική Κοινότητα ζητούν οι κάτοικοι και το Τοπικό Συμβούλιο της περιοχής
 12. Οι επιδόσεις των Περιφερειών στην Καινοτομία
 13. ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Αντικατάσταση στέγης και ηλεκτρονικός εξοπλισμός του Δικαστικού Μεγάρου
 14. Η Δωδώνη ταξίδεψε στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ρηγίου της Καλαβρίας
 15. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ- Στο Δρέπανο των τραγουδιών

+ Σας ενδιαφερουν...

val m amo

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

VIDEOS