ΚΠΕ ΦΙΛΙΑΤΩΝ: ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 23-24-25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018Πρόσκληση σε τριήμερο σεμινάριο με τίτλο «Αχέροντας : Φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον, αθλητικές δραστηριότητες και τουριστική ανάπτυξης» το οποίο διοργανώνεται από το ΚΠΕ Φιλιατών σε συνεργασία με το ΚΠΕ Ζηρού- Φιλιππιάδας, το ΚΠΕ Κόνιτσας, τον Δήμο Σουλίου και τον Φορέα Διαχείρισης Στενών-Εκβολών Καλαμά και Αχέροντα, στο πλαίσιο της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» του Ε.Π. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ 2014-2020» , Άξονας προτεραιότητας 6.
Το σεμινάριο το οποίο θα διεξαχθεί στις 23, 24 και 25 Νοεμβρίου 2018 στην Παραμυθία (πολιτιστικό κέντρο Καρκαμίσι) και απευθύνεται σε 45 εκπαιδευτικούς Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης όλων των ειδικοτήτων από νομούς εμβέλειας του ΚΠΕ Φιλιατών και του ΚΠΕ Ζηρού (15 εκπαιδευτικοί από το νομό Θεσπρωτίας και 30 εκπαιδευτικοί από όλες τις άλλες διευθύνσεις):
Π/θμιας: Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Άρτας, Κέρκυρας, Καστοριάς, Λευκάδας, Κεφαλληνίας ,Γρεβενών, Κοζάνης, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαϊας.
Δ/θμιας: Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Άρτας, Κέρκυρας, Καστοριάς, Λευκάδας, Κεφαλληνίας, Γρεβενών, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαϊας.
Προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα: Το θέμα του σεμιναρίου έχει άμεση σχέση με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιεί το ΚΠΕ Φιλιατών προς μαθητές «Καλαμάς και Αχέροντας στο ρου χρόνου και της φύσης. Θεωρείται σημαντικό γιατί αφορά την φυσική κατάσταση και την αειφόρο ανάπτυξη.

• Πρόγραμμα
Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 Πολιτιστικό Κέντρο Καρκαμίσι- Παραμυθιάς
17:00-17:30 Εγγραφή, παραλαβή φακέλου, χαιρετισμοί
18:00-18:30 Μαρδίρης Θεόδωρος Dr.Βιολόγος Βιοποικιλότητα στον ποταμό Αχέροντα
18:30 – 19:00 Ράπτη Αλεξάνδρα, Δασολόγος Ανθρώπινες αρνητικές παρεμβάσεις στην περιοχή Αχέροντα
19:00 – 19:20 Περδικάρης Κωνσταντίνος Dr. Ιχθυολόγος,Κωνσταντινίδης Ευάγγελος Msc,υποψήφιος Διδάκτωρ Αχερωνογοβιός, ενδημικό είδος
19:20 -19:40 Ιωάννου Γεώργιος, Msc βιολόγος Ασπροπάρης, σπάνιο – απειλούμενο είδος
19:40 – 20:00 Διάλλειμα
20:00 – 20: 30 Στέφανος Βασιλειάδης, Αρχαιολόγος - Ιστορικός Αρχαιολογικοί χώροι στην περιοχή Αχέροντα
20:30 – 21:00 π.Ντελής Μεθόδιος, Αρχιμανδρίτης, Ηγούμενος Ι.Μ Γηρομερίου, Θεολόγος Σημεία θρησκευτικού – Χριστιανικού ενδιαφέροντος στην περιοχή Αχέροντα
21:00 Δείπνο
Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018
09:00 Μετάβαση με λεωφορείο στο Δ.Δ Αμμουδιάς
09:40 – 10:00 Στο περίπτερο ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης Στενών και εκβολών Αχέροντα και Καλαμά
10:00 – 10:10 Μετάβαση στο Δ.Δ Καναλακίου
10:10 - 11:30 Ενημέρωση στον αρχαιολογικό χώρο Νεκυομαντείου – Νεκρομαντείου

11:30 – 11:45 Μετάβαση στο Δ.Δ Γλυκής
11:45 – 13:30 Dr. Μπέζα Παρασκευή, Καθ.Εφαρμογών Παν.Ηπείρου Εργαστήριο – μετρήσεις νερού
14:00 – 16:00 Γεύμα, ανάπαυλα
17:00 - 17:30 Κιτσάτης Κωνσταντίνος Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Κανό, καγιάκ, ράφτιγκ
17:30 – 18:00 Σακαρέλης Χρήστος Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Ιππασία
18:00 – 18:30 Καραμπίνας Φίλιππας, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής,Υπεύθυνος ΚΠΕ Κόνιτσας
Πεζοπορία, ορειβασία
18:30 – 19:00 Αθανασίου Δημήτριος, Πάλλας Κων/νος Αερόπτερο
19:00 – 19:45 Δήμος Σουλίου: ταινία ντοκιμαντέρ της περιοχής

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018
09:00 - 09:30 Μετάβαση στον αρχαιολογικό χώρο ΕΛΕΑΣ
09:30 – 10:30 Ενημέρωση, περιήγηση στον χώρο
10:30 – 14:00 Πεζοπορία στον μονοπάτι που οδηγεί στο ασκητήριο του Αγίου Αρσενίου.
14:00 Επιστροφή και γεύμα στο δ,δ Χρυσαυγή.


Η διαδικασία υποβολής αίτησης θα είναι ως εξής:
1. Στη φόρμα αίτησης που σας επισυνάπτουμε οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους και να την υποβάλλουν στον αρμόδιο Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων ανά Δ/νση Π.Ε ή Δ.Ε. που ανήκουν. Προθεσμία υποβολής αίτησης θα είναι η Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018.
2. Οι Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων θα συμπληρώσουν τον πίνακα αιτούντων που σας επισυνάπτουμε με όλα τα στοιχεία των εκπ/κών (χωρίς να τροποποιήσουν το αρχείο excel) και θα μας το αποστείλουν ηλεκτρονικά (ΟΧΙ σκαναρισμένο) την ίδια ημέρα.
Επισήμανση: η δαπάνη μετακίνησης των συμμετεχόντων από και προς το ΚΠΕ Φιλιατών θα βαρύνει τους ίδιους. Σύμφωνα με τον Ν.4336/2015, ΦΕΚ 94Α , διανυκτέρευση αναγνωρίζεται , όταν η απόσταση από την έδρα του μετακινούμενου είναι μεγαλύτερη από 160 χιλιόμετρα.

 • Εμφανίσεις: 78

Ημερίδα στις 4 Νοεμβρίου από το Κ.Π.Ε Φιλιατών
Το Κ.Π.Ε Φιλιατών-Θεσπρωτίας στο πλαίσιο του έργου «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση”, AΠ 6, στις Περιφέρειες ΠΑΠ, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, προγραμματίζει δράση-ενημέρωση για τα λαογραφικά μουσεία Μουργκάνας-Φιλιατών.

ΧΡΟΝΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018.
ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Μουργκάνα Φιλιατών.

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί Α΄/θμιας και Β΄/μιας Εκπ/σης των Νομών Θεσπρωτίας-Ιωαννίνων-Άρτας-Πρέβεζας που θέλουν να συμμετάσχουν να συμπληρώσουν την επισυναπτόμενη φόρμα συμμετοχής που υπάρχει στην ιστοσελίδα (www.kpe-filiaton.gr) στις ανακοινώσεις και να αποσταλεί στο email (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 13:00μ.μ.


 

 • Εμφανίσεις: 74

ΚΗΦΗ Πλαταριάς: Ομιλία με θέμα «Οστεοαρθρίτιδα: Εκτίμηση και Αντιμετώπιση»
Οστεοαρθρίτιδα: Εκτίμηση και Αντιμετώπιση

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων προαγωγής της δημόσιας υγείας, διοργανώνει την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου και ώρα 09:30, στο χώρο του ΚΑΠΗ-ΚΗΦΗ Πλαταριάς, ομιλία με θέμα «Οστεοαρθρίτιδα: Εκτίμηση και Αντιμετώπιση». Μετά το πέρας της ομιλίας θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συμμετέχοντες.

Ομιλητής θα είναι ο ιατρός ορθοπαιδικός – χειρουργός κ. Σωτήριος Κωστής.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η κ. Νικολέτα Λάμπρου, νοσηλεύτρια (MPH). • Εμφανίσεις: 68

Ηγουμενίτσα: Ένας χρόνος λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος και τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας σας προσκαλούν στην εκδήλωση-παρουσίαση:

«ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ: ΕΝΑΣ (1) ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ» την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018 στις 18.30 στο Πνευματικό Κέντρο «ΠΑΝΘΕΟΝ».

Ομιλητές θα είναι ο κ. Δημήτριος Πάκος, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, η κα. Δέσποινα Καμπούρη, Κοινωνική Λειτουργός - Προϊσταμένη Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Ηπείρου και τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηγουμενίτσας, κλείνοντας έναν χρόνο λειτουργίας και με ήδη 506 ωφελούμενους, στοχεύει να αποτελέσει το πρώτο σημείο αναφοράς των πολιτών για υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και τις υπηρεσίες που υλοποιούνται ή πρόκειται να υλοποιηθούν στην περιοχή μας. Στελεχώνεται δε από μία (1) ΤΕ Κοινωνική Λειτουργό και μία (1) ΠΕ Ψυχολόγο.

Έδρα: Αγίων Αποστόλων 43 (συστεγάζεται με την Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας). • Εμφανίσεις: 82

Ομάδα Πρωτοβουλίας Θεσπρωτίας ΕΝΑΝΤΙΑ στην εξόρυξη υδρογονανθράκων - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Πεζόδρομο της Ηγουμενίτσας


Οι πολυεθνικές της ενέργειας συνεχίζουν με κάθε τρόπο την δράση τους για να ολοκληρώσουν το έγκλημα!

Εμείς πρέπει να απαντήσουμε μαζικά και οργανωμένα:

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ
Με ελικόπτερα, γεωτρύπανα, μηχανήματα και ένα στρατό «μπράβων», οι πολυεθνικές της ενέργειας κλιμακώνουν εντατικά και ανεξέλεγκτα την δράση τους σε πολλές περιοχές του Νομού μας (Πλακωτή, Σκάλα Φιλιατών, Πλαταριά, Φασκομηλιά, Σκορπιώνα, Κρυόβρυση, Λάκκα κλπ), προσπαθούν να εξαπατήσουν τον κόσμο, «μοιράζοντας καθρεφτάκια για ιθαγενείς», έχοντας την αμέριστη στήριξη του κράτους, κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ΜΜΕ και τοπικών παραγόντων της Περιφέρειας, των Δήμων κλπ. Όσο εμείς εφησυχάζουμε τόσο αυτοί γίνονται αδίστακτοι. Έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν άδεια να κάνουν έρευνα ακόμη και σε περιοχές «ΝΑΤΟΥΡΑ».

Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι επαγγελματίες, η νεολαία, όλοι εμείς, πρέπει να σταθούμε ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων,
· γιατί αυτό θα έχει καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον, για την υγεία, για την ζωή μας, για τις υφιστάμενες δραστηριότητες,
· γιατί αυτό συνιστά ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας,
· γιατί εγκυμονεί πρόσθετους κινδύνους και εμπλοκές σε ανταγωνισμούς και πολεμικές περιπέτειες για τον λαό μας και για τους λαούς της περιοχής,
· γιατί κανένα όφελος δεν θα έχει για τους εργαζόμενους και όλο το λαό, αντίθετα έρχεται να αυξήσει τα κέρδη τους και όπως δείχνει η εμπειρία, μετά την λεηλασία, αφήνουν πίσω τους «Κρανίου Τόπο» αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Ξέρουμε ότι απέναντί μας έχουμε κυβέρνηση, πολυεθνικές, τοπικούς παράγοντες, έναν πανίσχυρο μηχανισμό εξαγοράς και καταστολής, ξέρουμε ότι ο αγώνας μας είναι δύσκολος. Η υπόθεση αυτή δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με την «ανάθεση» σε κάποιους «σωτήρες», με εντυπωσιοθηρικές ενέργειες ακτιβισμού ή με προσφυγές και υπομνήματα. Όλα αυτά τα «γεφύρια» είναι υπονομευμένα.

Ή θα πάρει την υπόθεση στα χέρια του ο λαός για να βάλει φραγμό στα εγκληματικά σχέδια κυβέρνησης-πολυεθνικών ή η καταστροφή είναι προ των πυλών.

Για μας διακηρυκτική αρχή, στόχος και μοναδικός δρόμος είναι ο πλατύς, μαζικός, παλλαϊκός, παρατεταμένος αγώνας όλου του Θεσπρωτικού λαού, του λαού της Ηπείρου. Για αυτό θα βρισκόμαστε σε νέες ενημερωτικές εξορμήσεις σε πόλεις και χωριά της Θεσπρωτίας, με στόχο συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας στην Ηγουμενίτσα και στα Γιάννενα, να σταματήσουμε τις πολυεθνικές της ενέργειας να συνεχίσουν τη δράση τους.

Καλούμε τους αγρότες και κάθε ιδιοκτήτη να μη δώσουν για ένα ξεροκόματο, «γη και ύδωρ» - άδειες πραγματοποίησης οποιασδήποτε εργασίας σε ιδιοκτησίες τους ή ανακαλέσουν αυτές, που λόγω έλλειψης ενημέρωσης έδωσαν, σε αυτούς που έρχονται να τους καταστρέψουν.

Να μην τους το επιτρέψουμε, να οργανωθούμε!
Να αντισταθούμε μέσα από μαζικές κινητοποιήσεις!
Να υπερασπιστούμε τον τόπο μας, τη ζωή και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας!

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

Όλοι την Παρασκευή 26 Οκτώβρη σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Πεζόδρομο της Ηγουμενίτσας στις 12.00 το μεσημέρι

Ομάδα Πρωτοβουλίας Θεσπρωτίας ΕΝΑΝΤΙΑ στην εξόρυξη υδρογονανθράκων • Εμφανίσεις: 107

Επιστημονική ημερίδα από τον Δικηγορικό Σύλλογο ΘεσπρωτίαςΟ Δικηγορικός Σύλλογος Θεσπρωτίας διοργανώνει το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 10:00 π.μ.,στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου ΣΕΛΕΥΚΟΣ ΠΑΛΛΑΣ, επιστημονική ημερίδα με εισηγήσεις επί επίκαιρων θεμάτων, που προκύπτουν από τα πρώτα χρόνια εφαρμογής των νέων διατάξεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

Εισηγητές θα είναι οι:
- Σπυρίδων ΤΣΑΝΤΙΝΗΣ, Αναπληρωτής Καθηγητής Αστικού Δικονομικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.)
- Βασιλόγιαννης ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ, Επίκουρος Καθηγητής Αστικού Δικονομικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.)
- Ελίνα ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, Διδάκτορας Αστικού Δικονομικού Δικαίου της Νομικής Σχολής τουΑριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.)

Θα είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά να παρευρεθείτε.

Ο Πρόεδρος 
Νικόλαος ΜΠΕΖΑΣ


 

 • Εμφανίσεις: 95

Webinar με θέμα "Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών" από την Κιβωτό ΕξέλιξηςΗ Κιβωτός Εξέλιξης Κέντρο Θεραπειών διοργανώνει ένα Νέο και ενδιαφέρον σεμινάριο Online (Webinar).

To θέμα του νέου μας Webinar είναι "Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών" https://www.kivotosexelixis.gr/webinar-sexoualikis-kakopoii…

Εισηγήτρια: Όλγα Τζουραμάνη, Ψυχολόγος - Εγκληματολόγος, Υπ. Διδάκτωρ Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα των ημερών μας, που θα πρέπει να απασχολεί κάθε ειδικό θεραπευτή, εκπαιδευτικούς, ειδικούς του χώρου της ψυχικής υγείας και των ανθρωπιστικών επιστημών.

Μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και αντιμετώπιση των συμβάντων κακοποίησης, από θεραπευτική οπτική.

-Διάρκεια: 2 ώρες
-Ημέρα διεξαγωγής: Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018
-Ώρα: 10:00 πμ
-Κόστος συμμετοχής: 30€

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ
Webinar Σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών


 

 • Εμφανίσεις: 79

Κοινή εξόρμηση των Ορειβατικών Συλλόγων Ηγουμενίτσας και Ιωαννίνων στην "Γύφτισσα"


Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας μαζί με τον Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 21/10/2018 εξόρμηση στον ορεινό όγκο της Γύφτισσας, πραγματοποιώντας δύο πορείες.

ΠΟΡΕΙΑ Α
Καστανέα (882μ) - Ανάληψη (1.412μ) - Γύφτισσα (1.752μ) - Καστανέα
ΩΡΕΣ ΠΟΡΕΙΑΣ: 6 ΑΠΟΣΤΑΣΗ 11Km
ΑΡΧΗΓΟΙ: Νάκος Δημήτρης - Κυριάκη Λίλυ

ΠΟΡΕΙΑ Β
Καστανέα (882μ) - Ανάληψη (1.412μ) - Γύφτισσα (1.752μ) - Μπολιάνα (1.292μ) - Καστανέα (Κυκλική)
ΩΡΕΣ ΠΟΡΕΙΑΣ:8 ΑΠΟΣΤΑΣΗ 16Km
ΑΡΓΗΓΟΙ: Σταύρου Σωτήρης - Ασπιώτη Σοφία

Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, ζευγάρι μπατόν, ατομικό φαρμακείο, αδιάβροχο/αντιανεμικό, νερό 2/3 λίτρα, κολατσιό, καπέλο, αντιηλιακό, ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή και δεύτερη αλλαξιά ρούχων (στο λεωφορείο).

Αναχώρηση στις 6.30πμ από το Πάνθεον με λεωφορείο.
Ώρα αναχώρησης από την Καστανέα: 18.30

Δηλώσεις συμμετοχής μόνο στα γραφεία του συλλόγου, Τετάρτη 17/10 & Πέμπτη 18/10 ώρες 19.00-21.00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 2665.400.802
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ. • Εμφανίσεις: 123

«Σουλιώτες, μία απ' τις κοινότητες-θεμέλιο της νεότερης πόλης του Αγρινίου»


Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Σουλιώτες, μια απ' τις κοινότητες θεμέλιο της νεότερης πόλης του Αγρινίου».
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της ταυτότητας της πόλης, εστιάζοντας στο σουλιώτικο στοιχείο που εγκαταστάθηκε στην πόλη αμέσως μετά την απελευθέρωση από τον Οθωμανικό ζυγό. Οι Σουλιώτες αποτελούν ένα από το βασικό συστατικό στοιχείο του κοινωνικού ιστού της πόλης του Αγρινίου. Αυτό όμως είναι άγνωστο στο ευρύ κοινό.
Η παρούσα εκδήλωση έχει ως στόχο τη διαφώτιση του θέματος από ιστορικής, χορικής, οικονομικής, δημοσιογραφικής και λογοτεχνικής πλευράς.
Για αυτό και η ημερίδα πλαισιώνεται με διακεκριμένους επιστήμονες, που ανταποκρίθηκαν στο δημόσιο κάλεσμα του Συνδέσμου Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στον τύπο.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στο πρώην κτίριο της Τραπέζης της Ελλάδος στο Αγρίνιο με ώρα έναρξης στις 18:00 μ.μ.

18:00-18:15: Προσέλευση

18:15-18:30: Χαιρετισμοί

18:30-18:40: Εισαγωγική προσφώνηση από τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Αγρινίου

18:40-18:50: Ευθύμιος Αδάμης, Πρόεδρος Συνδέσμου Φιλολόγων Αιτωλοκαρνανίας. Εισαγωγική ομιλία. " Το Αγρίνιο προεπαναστατικά και κατά την διάρκεια της Επανάστασης του '21."

18: 50-19:10: Δώρα Μονιούδη- Γαβαλά, Καθηγήτρια Ιστορίας της Αρχιτεκτονικής στο Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Πατρών με έδρα Αγρίνιο. "Η εγκατάσταση των Σουλιωτών στο Αγρίνιο τον 19ο αιώνα: πολεοδομική επισκόπηση."

19:10-19:30: Νάκος Κώσταντίνος. Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Δυτικής Ελλάδας.
«Άγιος Δημήτριος και Zωοδόχος Πηγή. Ναοί και ενοριοσυνοικίες που συνδέθηκαν με την παρουσία των Σουλιωτών στο Αγρίνιο»

19:30-19:50: Δρ. Ιωάννης Νεραντζής. Διδάκτωρ Ιστορίας. "Οι γεωκτησιακές διεκδικήσεις των Σουλιωτών στην πεδιάδα του Ζαπαντοβράχωρου ως αυτές καταγράφονται στη Λογοτεχνία και τη Δημοσιογράφια του Μεσοπολέμου".

19:50-20:00: Διάλειμμα

20:00-20:10: Γιοπάνου Ειρήνη, Οργανωτικός Γραμματέας Συνδέσμου, "Οι σουλιώτες Αγωνιστές στην Επανάσταση του 1821".

20:10-20:30: Πατρώνης Βασίλης, καθηγητής Οικονομικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Πατρών "Απο το Βραχώρι του 19ου αιώνα στο Αγρίνιο του 20ού: Οικονομικές και κοινωνικές παράμετροι της μεταμόρφωσης μιας πόλης".

20:30-20:50: Νικόλαος Λάμπρου Κουτσονίκας, Πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλογου "ΤΟ ΣΟΥΛΙ. "Οι Σουλιώτες στο Αγρίνιο.Τα σημαντικότερα πρόσωπα"

20:50-21:00: Ερωτήσεις- συζήτηση

Συντονισμός: Ηλίας ( Λίνος ) Υφαντής, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας


 

 • Εμφανίσεις: 134

Στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής η Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας
Ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών ξανά ... στο Μέγαρο Θεσσαλονίκης!

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ο Σύνδεσμος διοργανώνει το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών και Ορχηστρών, το τριήμερο 📆 2, 3 & 4 Νοεμβρίου 2018 στο 📍Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης.

Ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών-Χορωδιών Ελλάδος είναι ο πρώτος πανελλαδικά σύλλογος που διοργάνωσε φεστιβάλ Φιλαρμονικών και Ορχηστρών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

📍Κεντρικό σημείο αναφοράς του 10ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής θα αποτελέσει η συμμετοχή της China Guangzhou Philharmonic Choir την Παρασκευή (2/11) καθώς και το Σάββατο (3/11) απόγευμα στις 17.00. Με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας της Κίνας.

📍Το Σάββατο (3/11) έχει την τιμή να φιλοξενεί το μουσικό σύνολο “Jazz Octet” της Στρατιωτικής Μουσικής ΑΣΔΥΣ.

📍Παράλληλη δράση του 10ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής θα αποτελέσει η Παρέλαση Φιλαρμονικών που θα πραγματοποιηθεί στις 12μ.μ. από την Πλατεία Αριστοτέλους μέχρι τον Λευκό Πύργο. Οι Μπάντες, σε όλο το μήκος της Λεωφόρου Νίκης, θα παιανίζουν θριαμβικά εμβατήρια («μάρτσιες» Trionfale) αλλά και εθνικά εμβατήρια με φόντο τον Θερμαϊκό.

Ως ευαισθητοποιημένος καλλιτεχνικός σύλλογος, ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος αποφάσισε να δώσει φιλανθρωπικό χαρακτήρα στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής: θα διαθέσει μέρος των εσόδων του σε εθελοντικές οργανώσεις και οργανισμούς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Κεντρικό σημείο του φετινού φεστιβάλ αποτελεί η ηθική και οικονομική στήριξη των παρακάτω συλλόγων: «Άγγελοι Γης», «Δώσε Ζωή» και «Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης».

📢Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του Alpha Tv, Βίκυ Χαντζή, και η ηθοποιός Χριστίνα Τσιώτσου.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού, Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Τουρισμού-ΕΟΤ και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

📆 Παραστάσεις
Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή απόγευμα στις 17.00
Κυριακή πρωί στις 11.00

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου
1. Χορωδία Μουσικού Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης
2. China Guangzhou Philharmonic Choir
3. Παιδική-Χορωδία Δήμου Θάσου
4. Φωνητικό Σύνολο Δήμου Λάρνακας
5. Χορωδία Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Δήμου Σκύδρας
6. Χορωδία ΚΑΠΗ Κερατέας Δήμου Λαυρεωτικής
7. Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Προφήτης Ηλίας

Σάββατο 3 Νοεμβρίου
1. Χορωδία Φιλαρμονικής Κορακιάνας Κέρκυρας «Ο Σπύρος Σαμάρας»
2. China Guangzhou Philharmonic Choir
3. Φιλαρμονική Ελευθερούπολης Δήμου Παγγαίου
4. Φιλαρμονική Δημοτικού Ωδείου Καβάλας
5. Φιλαρμονική του Π.Α.Κ.Π.Π.Ο. Δήμου Ηγουμενίτσας
6. Φιλαρμονική Δήμου Δράμας
7. Φιλαρμονική Νέων Μουδανιών Δήμου Προποντίδας
8. Εκκλησιαστική Μαντολινάτα Σουφλίου
9. Μαντολινάτα Δήμου Παραλιμνίου
10. Μουσικό Σύνολο “Jazz Octet” της Στρατιωτικής Μουσικής ΑΣΔΥΣ

Κυριακή 4 Νοεμβρίου Πρωί
1. Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Ορεστιάδας «Εν Ορεστιάδι»
2. Χορωδία των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων «Ελληνοαγγλική Αγωγή» Αθηνών
3. Παραδοσιακή – Βυζαντινή Χορωδία «Αγία Σκέπη» Αγρινίου
4. Χορωδία Βέροιας «Μουσική Πολυφωνία»

Κυριακή 4 Νοεμβρίου Απόγευμα
1. Χορωδία του Μορφωτικού Συλλόγου Κάριανης Καβάλας
2. Χορωδία Συλλόγου Ε.Μ.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Λευκοπηγής Κοζάνης
3. Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Καστοριάς «Αθανάσιος Χριστόπουλος»
4. Χορωδία Καλλιτεχνικού Μορφωτικού Συλλόγου Βισάνθη Θέρμης
5. Χορωδία Συλλόγου Γυναικών Πορταριας Χαλκιδικής
6. Ενόργανη Χορωδία «ΤΡΑΝΤΕΛΛΕΝΕΣ» Ξάνθης
7. Κερκυραϊκή Καντάδα και Μαντολινάτα
8. Χορωδία Συλλόγου «Το Όνειρο Του Παιδιού» Ζακύνθου


 

 • Εμφανίσεις: 105

Περισσότερα Άρθρα...

 1. Η χρήση του Μοντεσσοριανού υλικού στα Μαθηματικά
 2. Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας - «Πνοές Ανέμων»
 3. Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου ο 3ος Παράκτιος Δρόμος Ηγουμενίτσας
 4. Ηγουμενίτσα: Live Rock Night στην Μπουάτ Σταυροδρόμι
 5. Ημερίδα στις 4 Νοεμβρίου από το Κ.Π.Ε Φιλιατών
 6. Webinar με θέμα "Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών" από την Κιβωτό Εξέλιξης
 7. Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε ενημερωτική εκδήλωση
 8. Το ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας εορτάζει την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης της Καρδιάς με ενημέρωση των πολιτών και επιδείξεις
 9. Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου ο 3ος Παράκτιος Δρόμος Ηγουμενίτσας
 10. Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας - «Πνοές Ανέμων»
 11. 8η εθελοντική αιμοδοσία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασπροκκλησίου
 12. Η χρήση του Μοντεσσοριανού υλικού στα Μαθηματικά
 13. Ηγουμενίτσα: Live Rock Night στην Μπουάτ Σταυροδρόμι
 14. Αἰμοδοσία στήν ἐνορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας την Κυριακή 14 Ὀκτωβρίου
 15. Webinar με θέμα "Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών" από την Κιβωτό Εξέλιξης

+ Σας ενδιαφερουν...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

VIDEOS