Πόσο ακόμα; Τα προβλήματα και ο αγώνας για τον Καλαμά


Μετά την αναφορά μας σε ευρωπαϊκά και εθνικά όργανα εγκαινιάζουμε το 2019 με μια εκδήλωση εφ' όλης της ύλης. 
Θα προλογήσουν ο πρόεδρος της Κίνησης Παναγιωτης Μίτσης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καλαμά Κώστας Στεργίου και θα ακολουθήσουν οι παρουσιάσεις του Γιάννη Παπαδημητρίου, εκπροσώπου των οικολογικών οργανώσεων Ιωαννίνων με πολυετή εμπειρία από τους αγώνες για τον Άραχθο, και του Στάθη Αβραμιώτη, μεταπτυχιακού του ΕΜΠ, που θα που θα παρουσιάση την εργασία που κατατέθηκε στο πρόγραμμα του ΕΜΠ το καλοκαίρι στους Φιλιάτες.

Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει συζήτηση.


 

  • Εμφανίσεις: 428

Αφιερωμένη στα παιδιά και στους ηλικιωμένους η Πρωτοχρονιά στην ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας
Αφιερωμένη στα παιδιά και στους ηλικιωμένους, προς τιμή των οποίων κόπηκαν δύο βασιλόπιτες (προσφορά οικογένειας του χωριού), ήταν η Πρωτοχρονιά στην ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας. 
Ένας γέροντας και τέσσερα μικρά παιδιά έκοψαν αντίστοιχα τις βασιλόπιτες στο τέλος της δοξολογίας την 1η Ιανουαρίου 2018. 
Όπως τόνισε ο πρεσβύτερος-θεολόγος π. Ηλίας Μάκος και τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι, μέσα στην Εκκλησία, είναι οι καλύτερες πυξίδες για να καταλάβουμε γιατί μας δόθηκε ο χρόνος. 
Δεν μας δόθηκε για να βασανιζόμαστε από τη ζωή ή να καλοπερνάμε. Δεν μας δόθηκε για να αγωνιούμε ανέλπιδα και να δυναστεύουμε την ψυχή μας. Μας δόθηκε για να προσπαθούμε τον αγιασμό. 
Να επαγρυπνούμε, ώστε να προλαμβάνουμε τυχόν αστοχίες στα μάτια του Θεού και εμπρόθετα λάθη. 
Και ότι κάνουμε να είναι αποτέλεσμα αγνότητας, σωφροσύνης και σύνεσης. Ο χρόνος της ζωής είναι φοβερά πολύτιμος για να τον κατασπαταλάμε όχι μόνο σε ό,τι δεν μας συμφέρει, αλλά και σε ό,τι απλά δεν μας ωφελεί. 
Και πρόσθεσε: "Ο χρόνος της ζωής κυλά για τον κάθε άνθρωπο. Αν, όμως, κυλάει σε πνευματικές διαστάσεις, τότε υπάρχει η βαθιά ικανοποίηση, αν όχι της επίτευξης του αποτελέσματος, οπωσδήποτε της προσπάθειας".  • Εμφανίσεις: 508

Ηγουμενίτσα: Εορταστική εκδήλωση από την Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε. (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)Πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκδήλωση της Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε. στην Ηγουμενίτσα για τους μικρούς μας φίλους. 
Διασκέδασαν με τα μαγικά του Μάγου μας,έπαιξαν με τον κλόουν,πήραν τα διάφορα γλυκίσματα κατά την άφιξη του Άγιου Βασίλη και παρέλαβαν τα δωράκια τους στο τέλος.

Σας ευχαριστούμε όλους που μας τιμήσατε με την παρουσία σας.
Χρόνια πολλά σε όλους.
 

  • Εμφανίσεις: 400

Για το καθάριο πνεύμα των Χριστουγέννων εκδήλωση με ομιλητή τον π. Μεθόδιο στην Ηγουμενίτσα

Το άγγελμα "Χριστός Γεννάται χαρά στον κόσμο", που ξεπροβάλλει το καθάριο πνεύμα των Χριστουγέννων, διαχύθηκε στην εκδήλωση, που οργάνωσε, το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου στην Ηγουμενίτσα, η κεντρική εκκλησία της Ευαγγελίστριας, με πρωτοβουλία του ενεργητικού και δημιουργικού σε ποιμαντικό έργο προϊσταμένου του ναού, πρωτοπρεσβύτερου-θεολόγου π. Ελευθερίου Κωνσταντή, που αδρεύει και ανανεώνει τη δύναμή του από το Λυτρωτή, σε συνεργασία με τη Μονή Γηρομερίου, το Φιλοπρόοδο Σύλλογο Γραικοχωρίου, το Δήμο Ηγουμενίτσας, τη Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας, το ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας. Και ο κόσμος, που την παρακολούθησε, ένιωσε μια γλυκύτητα στην ατμόσφαιρα και στην καρδιά, μέσα από τις μελωδίες και τα λόγια. 
Ένιωσε τη μαγεία των Χριστουγέννων. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο ηγούμενος της Μονής Γηρομερίου αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος Ντελής, που αποδέχεται ολοκληρωτικά και ολοκληρωμένα το θέλημα του Θεού και υλοποιεί πρόθυμα τον κόπο της αγάπης και ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι οι ιεροί υμνογράφοι των Χριστουγέννων, κυριαρχημένοι από το φως του Αγίου Πνεύματος διαλαλούν ότι "σήμερον τίκτει η Παρθένος τον ποιητήν του παντός". Και πρόσθεσε ότι η ενανθρώπηση του Λόγου του Θεού είναι το μέγιστο και ανεπανάληπτο γεγονός μέσα στην ιστορία της ανθρωπότητας, που ανέτρεψε τα παλαιά και καθόρισε τα μέλλοντα. 
Η βυζαντινή χορωδία του ναού της Ευαγγελίστριας, υπό τον πρωτοψάλτη Αναστάσιο Δηλαβέρη, ο οποίος πάνω από 40 χρόνια υπηρετεί με ευσέβεια το ψαλτήρι και στο επίκεντρο της ζωής του είναι η θεία λατρεία, με το μοναδικό τρόπο, που ερμήνευσε ύμνους και κάλαντα, έκανε τους πάντες να αισθανθούν την ανάσα του γεννημένου Χριστού στο πρόσωπό τους και την και την καρδιά τους να λιώνει από το χάδι Του. 
Η Φιλαρμονική του δήμου Ηγουμενίτσας με χριστουγεννιάτικα τραγούδια πλημμύρισε κάθε ανθρώπινη ψυχή με ευωδιαστές χιονονιφάδες ήχων. "Νους" και "ψυχή" της εκδήλωσης ήταν ο υπεύθυνος των πολιτιστικών δράσεων του δήμου Ηγουμενίτσας Γιώργος Ματρακούκας, που ο επιτυχημένος σχεδιασμός του έδειξε, μέσα από τα δρώμενα, την πορεία της φανέρωσης του Θεού και της θέωσης του ανθρώπου. 
Το κυριότερο δίδαγμα, που έλαβαν όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση είναι, ότι η γιορτή της γέννησης του Χριστού αποτυπώνει τη συγκατάβαση του Θεού. Ο Θεός έγινε άνθρωπος, ντύθηκε την ανθρώπινη φύση και μας έδωκε το παράδειγμα της ταπεινώσεως. Ο άνθρωπος υψώνεται μέσα από την ταπείνωση, με τη συγκατάβασή του προς όλους, ο άνθρωπος αγιάζεται. 


 

  • Εμφανίσεις: 503

ΓΙΑΝΝΕΝΑ 9.12.2018 - O ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΕ- ΠΟΤΕ

 1santa
Ο Πήτερ Παν είναι ένα παιδί που δεν μεγαλώνει ποτέ, η μικρή νεράιδα Τίνκερμπελ η καλύτερη του φίλη και ο τρομερός πειρατής Κάπτεν Χούκ ο αιώνιος εχθρός του.
Τι γίνεται όμως όταν ο Πήτερ Πάν αποφασίζει να μεγαλώσει και να εγκαταλείψει την χώρα του Ποτέ-Ποτέ;
Πώς εμπλέκονται στην ιστορία μας η Βασίλισσα του Χιονιού, τα ξωτικά και ο Άγιος Βασίλης;
Μια διαφορετική προσέγγιση στο γνωστό παραμύθι. Μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους. Μια ιστορία για όλους εμάς τους υπαρκτούς Πίτερ Παν που μεγαλώνουμε κι εξελισσόμαστε αφήνοντας όμως την πόρτα που οδηγεί στη χώρα του Ποτέ-Ποτέ ανοιχτή, έτσι ώστε να μπορούμε να πηγαινοερχόμαστε.
Κυριακή 9 Δεκεμβρίου
Ώρα 5 μ.μ.
Θέατρο Έκφραση
Τηλ. 2651 554505
Προπώληση: στο ταμείο του Θεάτρου και στο Sherlock cafe (Αραβαντινού 14 )
Τιμή εισιτήριου: 8€
Σενάριο, σκηνοθεσία, χορογραφία - Μαρία Τράκα
Συμμετέχουν οι μαθητές της σχολής χορού Fuego art dance
Τραγούδι – Κρίνθη Ζήρα & Κλεομένης Ευαγγελόπουλος
Στίχοι - Μαρία Τράκα
Βοηθός σκηνοθέτη- Ελένη Κόρδα
Κουστούμια, Κατασκευές- Αλέκα Λαβράνου, Αλέκα Αυλωνίτη
Αφίσα – Γιώργος Κουλούρης
  • Εμφανίσεις: 663

+ Σας ενδιαφερουν...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

VIDEOS