4ο ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ, Ιωάνινα 2018 (22-24 Ιούνη, θεατράκι Σκάλας)

Ο κόσμος αλλάζει όπως και να χει, και το θέμα είναι αν θα συμμετέχουμε στην αλλαγή αυτή ενεργητικά με σκοπό την ελευθερία.

  Στη σημερινή καταιγιστική πραγματικότητα της εμπορευματοποίησης της καθημερινότητας, του νεοφιλελεύθερου «ο καθένας για τον εαυτό του», της επανεμφάνισης της τρομοκρατίας του νεοφασιστικού λόγου και του εθνικισμού, του επαναλαμβανόμενου θεάματος, προτάσσουμε την συλλογική συμμετοχή και συναπόφαση της άμεσης δημοκρατίας, την ισότητα, την αλληλεγγύη και την αυτονομία ως αξίες για μια συνολική αλλαγή των όρων ζωής μας .

  Σ ‘αυτή την πραγματικότητα θεωρούμε τη διοργάνωση του αντιεξουσιαστικού φεστιβάλ, αφορμή για να δημιουργήσουμε από κοινού τρόπους πραγμάτωσης ενός κόσμου αυτόνομης πράξης, απόφασης και ελεύθερης συνύπαρξης, ημέρες για να διευρύνουμε την ελευθερία μας, μέρες επικοινωνίας. Όταν κράτος και αγορά παρεμβαίνουν όλο και πιο επιθετικά στα πιο προσωπικά και κεντρικά ζητήματα της καθημερινότητας μας, οι έξοδοι που θα βρούμε απ’ αυτά οφείλουν να ‘ναι συνολικές και συλλογικές.

  Σήμερα που οι αλήθειες κατασκευάζονται κατά πολιτική βούληση, όπου τα εθνικιστικά συλλαλητήρια της Μακεδονίας μεγεθύνονται ώστε να έχουν όσο κόσμο αποφασίσουν οι ειδήσεις των 9, όπου το ζήτημα των εξορύξεων πετρελαίων που θα ξεκινήσουν σ’ όλη τη χώρα ελάχιστα έχει ακουστεί, όπου περιβάλλον και κοινωνίες απειλούνται από την υπόσχεση της «ανάπτυξης» ενώ η προσοχή των θεατών είναι στραμμένη αλλού, βλέπουμε να δημιουργούνται εγχειρήματα και δομές ανεξάρτητης ενημέρωσης, βλέπουμε κινήματα αυτοοργάνωσης και κοινωνικού ελέγχου γύρω από την εκπαίδευση, το περιβάλλον, την εργασία, την πόλη και το δημόσιο χώρο.
  Ένα από τα κεντρικά πολιτικά επίδικα αυτή τη στιγμή είναι ο νέος ενεργειακός σχεδιασμός που περιλαμβάνει ιδιωτικοποιήσεις της ΔΕΗ, συνέχιση των φαραωνικών φραγμάτων όπως αυτό στη Μεσοχώρα στον άνω ρου του Αχελώου, εξορύξεις υδρογονανθράκων από πετρελαϊκές πολυεθνικές. Την Παρασκευή 22/6 θα συζητήσουμε για όλα αυτά, με αιχμή τις εξορύξεις στην Ήπειρο στην εκδήλωση με τίτλο «Εξορύξεις Πετρελαίου και Φράγματα : Η ενεργειακή λεηλασία της Ηπείρου». Την κουβέντα θα ανοίξουν ομιλητές από την Πρωτοβουλία «Σώστε την Ήπειρο» και την «Ανοιχτή συνέλευση στα Γιάννενα» και θα συνεχίσει ο Τάσος Κεφαλάς από το δίκτυο Μεσοχώρα-Αχελώος SOS.
  Ταυτόχρονα, η δίκη του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής διανύει τον τρίτο χρόνο της ενώ οι επιθέσεις των φασιστών δεν έχουν σταματήσει σε ελεύθερους κοινωνικούς χώρους και καταλήψεις. Πρόσφατα παραδείγματα αυτό της Φαβέλας, στον Πειραιά και το κάψιμο της Libertatia στη Θεσσαλονίκη. Το Σάββατο 23/6 συνομιλούμε με την Ελευθερία Τομπατζόγλου δικηγόρο πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χ.Α. και με μέλος του ΕΚΧ Φαβέλα στην εκδήλωση με τίτλο «Κοινωνικός Αντιφασισμός και η δίκη της Χ.Α» για την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου και της ανθρώπινης ισότητας κι αξιοπρέπειας από το σκοταδισμό και το μίσος προς το άλλο . Τέλος την Κυριακή 24/6 με τον Λουκά Σταμέλλο από το δημοσιογραφικό εγχείρημα του omniatv θα συζητήσουμε για το σημερινό ρόλο των ΜΜΕ στη δημιουργία του εσωτερικού εχθρού και για την στοχευμένη καταστολή από τη μεριά της εξουσίας . Στο τέλος των εισηγήσεων όλων των ημερών θα υπάρξει χρόνος για διάλογο.

  Διοργανώνουμε το αντιεξουσιαστικό φεστιβάλ με ισότιμη συμμετοχή, χωρίς χορηγούς, έξω από τις λογικές ανάθεσης και ιεραρχίας των κομματικών γραφείων και των εταιρικών λόμπυ. Δημιουργούμε χώρους ισότιμης συναπόφασης, ελευθερίας στις γειτονιές, στις πόλεις μας.

Ενάντια στην κρατική/ιδιωτική διαχείριση, αγώνας για την άμεση δημοκρατία, την κοινωνική χειραφέτηση.

Χειρονομία – Αντιεξουσιαστική Κίνηση

Πρόγραμμα Φεστιβάλ:

Παρασκευή 22/6
εκδήλωση/συζήτηση:

Εξορύξεις Πετρελαίου & Φράγματα: «Η ενεργειακή λεηλασία της Πίνδου»
Τάσος Κεφαλάς (Μεσοχώρα – Αχελώος SOS)
Ανοιχτή Συνέλευση στα Γιάννενα
Πρωτοβουλία «Σώστε την Ήπειρο»
έναρξη στις 19:00

Ρεμπέτικο Γλέντι
(Σταματία Δόση, Μάριος Τούμπας, Ορφέας Τσακτσίρας)
έναρξη στις 23:00

Σάββατο 23/6
εκδήλωση/συζήτηση:

Κοινωνικός Αντιφασισμός & η δίκη της Χ.Α.
Ελευθερία Τομπατζόγλου (δικηγόρος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χ.Α)
ΕΚΧ Φαβέλα
έναρξη στις 19:30

συναυλία με:
Φ.Α.Κ.Α.
Norma
Lost Bodies
Στο Σπίτι του Μάγου
έναρξη στις 22:00

Κυριακή 24/6
εκδήλωση/συζήτηση:

Η κατασκευή του εσωτερικού εχθρού & ο ρόλος των Μ.Μ.Ε
Λουκάς Σταμέλλος (omniatv)
έναρξη στις 19:30

party
έναρξη στις 23:00

*στο χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο από τις 17:00 και τις τρεις ημέρες

* Σε περίπτωση βροχής, μιας και μένουμε στην Ήπειρο, το 4ο Αντιεξουσιαστικό Φεστιβάλ στα Γιάννενα θα το φιλοξενήσει ο Ελεύθερος κοινωνικός χώρος Αλιμούρα.

  • Εμφανίσεις: 26

Η μεγαλύτερη μέρα του έτους σήμερα [εικόνα]

Σήμερα αστρονομικά μπαίνουμε στο καλοκαίρι ,με τη διάρκεια της ημέρας να είναι η μεγαλύτερη του έτους .
Απο αύριο  και μέχρι τη φθινοπωρινή ισημερία, οι ημέρες θα μικραίνουν διαρκώς.
Είναι χαρακτηριστική η δορυφορική εικόνα που δημοσιεύει το meteo.gr .
στην οποία   είναι ευδιάκριτη  η διαφορά στην κατανομή της φωτεινότητας ανάμεσα στο Βόρειο και Νότιο ημισφαίριο ,λόγω της κλίσης του άξονα της γης .
εικόνα meteo.gr
  • Εμφανίσεις: 23

Υποβολή έργων προϋπολογισμού 4,3 εκ. ευρώ από τη ΔΕΥΑ Άρτας για βελτιώσεις και επεκτάσεις του δικτύου ύδρευσης στο Δήμο

Υποβολή έργων προϋπολογισμού 4,3 εκ. ευρώ από τη ΔΕΥΑ Άρτας για βελτιώσεις και επεκτάσεις του δικτύου ύδρευσης στο Δήμο
Στην υποβολή του έργου «Βελτιώσεις επεκτάσεις δικτύου ύδρευσης οικισμών Δήμου Αρταίων» με συνολικό προϋπολογισμό 4.3
62.251 ευρώ πλέον ΦΠΑ στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι του Υπουργείου Εσωτερικών αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Άρτας.
Η πράξη χωρίζεται σε τέσσερα υποέργα, που έχουν ως στόχο τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση των δικτύων ύδρευσης, ώστε να υπάρχει καλύτερος έλεγχος και να πραγματοποιείται καλύτερη συντήρηση.
Αναλυτικά, τα τέσσερα υποέργα έχουν ως εξής:
1. Εγκατάσταση συστημάτων τηλεμετρίας, αυτοματισμών και ηλεκτρονικού συστήματος εντοπισμού και ελέγχου διαρροών στα δίκτυα ύδρευσης των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου Αρταίων, με προϋπολογισμό 1.435.251 ευρώ
2. Βελτιώσεις επεκτάσεις δικτύου ύδρευσης οικισμών (Έλατος Κορφοβουνίου, Κορωνησία, Στρογγυλή, Αμπέλια Αμμοτόπου και Παντάνασσα), προϋπολογισμού 1.907.000 ευρώ
3. Ύδρευση υψηλής ζώνης Τ.Κ. Γραμμενίτσας με προϋπολογισμό 620.000 ευρώ και
4. Ύδρευση Τ.Κ. Αγίου Σπυρίδωνα (με προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Ζηρου), προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.

  • Εμφανίσεις: 17

Δήμος Ζηρού:Αναβαθμίζονται οι Παιδικές χαρές μετά και την εξασφάλιση 214.000 ευρώ από το πρόγραμμα “Φιλόδημος”

Αναβαθμίζονται οι Παιδικές χαρές του Δήμου μετά και την εξασφάλιση 214.000 ευρώ από το πρόγραμμα “Φιλόδημος”

Εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου μας, για ένταξη στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» 10 παιδικών χαρών, οι οποίες θ' ανακατασκευαστούν πλήρως ή θα αποπερατωθούν οι εργασίες κατασκευής τους. Πιο συγκεκριμένα από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών ο Δήμος Ζηρού εξασφάλισε το ποσό των 214. 000 ευρώ, που αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση σύγχρονου εξοπλισμού, σε όργανα, φωτισμό και δάπεδα. Το συγκεκριμένο έργο, που έχει φορέα υλοποίησης τον Δήμο, σε συνδυα
σμό με άλλα τρία έργα αναβάθμισης παιδικών που πραγματοποιούνται με ίδιους πόρους και αφορούν παρεμβάσεις στις παιδικές χαρές των Τ.Κ. Γοργομύλου και Πέτρας, την αναβάθμιση παιδικής χαράς στην Τ.Κ. Γυμνοτόπου και της παιδικής χαράς της Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου, ένα έργο που θα ξεκινήσει σύντομα, θα αναβαθμιστεί το μεγαλύτερο μέρος των παιδικών χαρών των Τ.Κ. του Δήμου, ενώ στόχος είναι να συνεχιστούν οι παρεμβάσεις σε όλες τις Παιδικές χαρές.
«Η ενίσχυση που έρχεται από το πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ” μας δίνει την ώθηση να προχωρήσουμε ακόμα πιο γρήγορα και σε περισσότερες παιδικές χαρές, τη διαδικασία αναβάθμισης – πιστοποίησης, με στόχο κάθε Τοπική Κοινότητα του Δήμου μας να έχει μια ασφαλή και πιστοποιημένη παιδική χαρά» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Καλαντζής Νικόλαος.

  • Εμφανίσεις: 19

Ιόνια Οδός:Πατέρας και γιoς μετέφεραν 70,680 kg κάνναβης

Συνελήφθησαν, σήμερα (21-06-2018) το πρωί στην Ιόνια Οδό  στο ύψος του Σ.Ε.Α. Αμφιλοχίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο ημεδαποί ,πατέρας και γιος, ηλικίας 52 και 29 ετών, οι οποίοι μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (79) κιλών και (680) γραμμαρίων.  Η διαδικασία της προανάκρισης για την υπόθεση  είναι
σε εξέλιξη από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
  • Εμφανίσεις: 26

val m amo

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

VIDEOS